Ny overvågningsenhed fjernstyrer radiatoren

Der har i flere år været optræk til, at hjemmets overvågning af termostater skulle ske trådløst, men hidtil er det mest blevet til trådløs aflæsning af varmemålere.

Nu kommer imidlertid Silverstat 7, der understøtter ikke mindre end tre trådløse protokoller, som er WiFi i form af IEEE 802.11g samt Zigbee og Z-wave.

Den første af protokollerne anvendes primært af pc'er og tilhørende trådløse netværk, hvilket betyder, at Silverstat 7 kan fjernstyres fra en pc og potentielt også fra internettet, skriver den amerikanske producent, Silverpac i en pressemeddelelse.

Til kommunikation med termostaterne anvender overvågningsenheden Zigbee og Z-wave, hvor den sidstnævnte protokol er den mest aktuelle på det danske marked, da blandt andet Elsparefonden anbefaler denne protokol.

Silverstat forventes at komme på markedet i løbet af efteråret til en pris på knap 4.000 kroner.

Dokumentation

Læs Silverpacs pressemeddelelse

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Lidt pudsigt at Elsparefonden ikke anbefaler den mest udbredte og billigste af de 2 muligheder. Zigbee er jo under GPL licensen og man må derfor ikke tjene penge på standarden. Jeg antager at firmaet bag Z-wave skal leve af det.

Men iøvrigt et flot produkt der ikke sætter sig fast på enkelte teknologier. Glæder mig til at de 2 ing.dk gutter splinter den af, og kommer med deres vurdering af kvaliteten. Kunne være spændende.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten