Ny overfladebehandling kan forlænge levetiden for stålværktøj

Nedslidte metaldele i maskiner og komponenter koster årligt produktionsvirksomhederne i hele verden store summer penge, tid til udskiftning og produktionstid.

En problematik som virksomhederne enten har løst ved at fremstille komponenterne i ekstra slidstærkt og dyrt stål eller ved at overfladebehandle stålet med en coating af hårdmetal – som har den ulempe, at den slides af med tiden.

Dette problem har DTU Mekanik nu løst med en ny metode, hvor et ekstremt slidstærkt lag ved høje temperaturer bindes til overfladen af metallet, kemisk såvel som mekanisk, og sikrer metallet en meget høj hårdhedsgrad. Det nye lag ‘vokser’, frem på overfladen som en binding mellem det påførte metal i pulverform og de eksisterende metaller i grundmaterialet.

Illustration: Martin Kirchgässner

Nyt selskab på vej

Arbejdet munder nu ud i stiftelsen af selskabet TRD Surfaces, som skal hjælpe virksomheder med at få overfladebehandlet deres komponenter efter behov.

Om arbejdet siger direktør Mads Brink Laursen:

»Vores metode adskiller sig teknisk ved, at overfladebehandlingen foregår i en industriovn, som er langt billigere at benytte og vedligeholde end saltbade og ikke kræver efterbehandling af metallet.«

»Der findes kun to steder i Europa, hvor den metode praktiseres, og med vores resultater med hårdheder helt op til 4.000 HV (Vickers hårdhed, red.), tror vi, at produktionsvirksomhederne vil finde os interessante, når vi kan skræddersy overfladebehandlinger til netop deres komponenter.«

DTU Mekanik har undervejs i processen fået støtte fra en fond, og når TRD Surfaces åbner deres nyindkøbte gasovne om fem måneder, bliver det med hjælp fra flere investorer.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hallo, vi bruger altså Torx-bit nu om stunder, ikke de gamle stjerner som ikke er til en skid.

  • 0
  • 4

Philips screws were invented by John P. Thompson and refined by Henry F. Phillips in the early 1930s. This design makes it easy to center the driver on the screw, and allows the driver to cam (slip) out under high torque.

Det er jo fedt med en skruetype som er lavet til at kamme over Kak-kk-kakak-kakkkkkakak. Sejt ;-)))

Og det sker altid LIGE inden skruen er helt i bund, og så går kærv og bit samtidig, og skruen titter frem. Med en torx er det næsten umuligt at kamme over, for der er ikke nogen kraftkomponent udad.

Super moderne ;-))

Tak for alle pilene nedad ;-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten