Ny øredims til nedsat hørelse: Den er hverken et høreapparat eller en hovedtelefon

Plus14. september 2022 kl. 06:0114
Ny øredims til nedsat hørelse: Den er hverken et høreapparat eller en hovedtelefon
GN har lanceret en hybrid mellem et høreapparat og høretelefoner til mennesker med mildt høretab. Illustration: GN Store Nord.
Danske GN har allerede sin hybridmodel, der kombinerer høreapparater og bluetooth-høretelefoner, på markedet i USA.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et yndet samtaleemne for mange mennesker i begyndelsen af 50'erne er akustikken på restauranter.

Mange oplever at støjniveauet stiger, og at det bliver sværere at føre en fornuftig samtale med sidemanden over et godt glas rødvin.

Men i de fleste tilfælde er det ikke fordi, der er blevet højere til loftet, og gulvet er udskiftet fra træ til sten. Det er i stedet oplevelsen af det milde høretab, som rammer os alle, uanset hvor sunde og raske vi ellers holder os.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
29. september 2022 kl. 16:19

Og hvis de har betalt kr.15.000 ......

Jeg tror det er her vi går galt af hinanden.

Mange der bliver ældre går i supermarkedet og køber et par læsebriller, som koster langt minde end hos en optiker, fordi de har en simpel funktionalitet.

For max 1.000 kr. vil jeg tro at simple headphones vil kunne hjælpe mange i nogle af de situationer hvor de er udfordrede. Men til 1.000 Kr. er det klart at der ikke er råd til en godkendelse som medicinsk udstyr.

13
27. september 2022 kl. 10:34

ad #12: som jeg er sikker på du ved, så skal "man" altid være forsigtig med at gætte på bruger-adfærd = hvordan et system anvendes.

Der er utallige eksempler på det, og det driver udviklede og systemejere til "vanvid" - det er jo ikke meningen at .... Dogmet er: " brugeren har ret...".

Mit indlæg, baseret på efterhånden mange års erfaring med sådanne produkter, blev gengivet som erfaring.

Brug af headset / headfones er ganske udbredt, og de er ikke særligt kostbare. Hørerapparater er derimod ganske overordentligt kostbare sammenlignet hermed. Derfor er det økonomisk fornuftigt at "vælge rigtigt" - prisen er for de fleste over "køb-og-smid-væk".

Uden at blive sekterisk, så er høretab ganske udbredt (med alderen). Det er for de fleste forbundet med stor overvindelse at erkende dette, og tidligere tiders dårlige erfaringer (som går som vandrehistorier måske) k - baseret på datidens elektronik - er en barriere.

For mit vedkommende fik jeg en høreskade ved skydning (som 65-årig). Den meget dygtige overlæge, som lavede undersøgelsen efterfølgende, konstaterede to ting: 1) det var en temporær skade, 2) jeg havde brug for høreapparater. OG den konstatering præsenterede han så fremragende (menneskekundskab), at han nedbrød min mentale blokering (manglende selverkendelse). Jeg fik høreapparater på prøve, hvilket har vist sig som meget positivt.

De ting jeg nævner som use cases, er så erfaringer gennem de første 4 år, hvorefter jeg købte nye og bedre apparater, som langt hen tilgodeser disse behov.

Jeg tror, at nye brugere i dette marked er teknologi-kendere, og de vil hurtigt komme med samme erkendelse som jeg beskriver. Og hvis de har betalt kr.15.000 ......

12
26. september 2022 kl. 19:40
11
26. september 2022 kl. 15:59

Som nævnt af andre, så er der et antal fabrikater med denne funktionalitet.

Det meget spændende er "brugergrænsefladen".

Mine hørerapparater er koblet med BlueTooth til telefon, tablet, pc og TV. Det "spændende" er hvordan disse og almindelig tale (også nævnt) prioriteres og interagerer.

Eksempler (use cases):

  1. jeg ser video (TV) på tablet, og telefonen ringer

  2. jeg ser TV på tv, og telefonen ringer

  3. eet af ovenstående, og min hustru taler til mig

  4. ingen af ovenstående, og telefonen ringer (eller video opkald)

  5. ingen af ovenstående, jeg vil ringe ud

  6. nogle af ovenstående, men jeg forlader rummet (kaffe, toilet, kantine), og kommer tilbage - genopkobling ?

Pointen er alvorlig og realistisk: hvordan fungerer det i praksis ? Og DET opleves kun i en hverdag. Så brug en prøveperiode. Apparaterne koster mellen kr.5.000 og kr.20.000. Butiksdemonstration er langtfra målet med en afprøvning.

Der er sikkert styr på de basale funktioner, incl. et "koncertprogram". Men det har ikke for mig været det centrale..... Som en telefon: naturligvis kan man ringe op og man kan modtage opkald. Basalt.

Dette er sandsynligvis det mest komplicerede elektronik (funktionalitet) jeg har ejet og brugt. Smart-phones er rent vand ved siden af .....

10
26. september 2022 kl. 15:45

Mine hørerapparater har den beskrevne funktionalitet,og benytter BlueTooth. jeg skifter batterier ca. hver 6. dag, så det kan ikke siges at være et stort forbrug. Dertil kommer, at mind batterier leveres af regionen uden brugerbetaling.

9
15. september 2022 kl. 10:06

Ja hvis det er en hovedtelefon; men det er ikke specielt dyrt hvis det er et høreapperat.

8
15. september 2022 kl. 00:03

Der står at bluetooth er kraftig og strømforbruget stort. Afhænger det af afstanden - vil headsættet holde længere på batteriet, hvis mobiltelefonen er tæt på øret, f.eks. i overlommen?

7
14. september 2022 kl. 22:45

De har været omtalt i Ingeniøren flere gange og er et meget spændende produkt, men kan i ikke finde ud af hvornår de kommer til salg i Danmark? Jeg tror at vi er mange der savner netop det produkt.

6
14. september 2022 kl. 16:14

Fra https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-finalizes-historic-rule-enabling-access-over-counter-hearing-aids-millions-americansDet er stadigt et medicinsk apperat.

..today’s action correspondingly amends existing rules that apply to prescription hearing aids for consistency with the new OTC category, it repeals the conditions for sale for hearing aids, and it includes provisions that address some of the effects of the FDA OTC hearing aid regulations on state regulation of hearing aids.

Concurrently with issuing the final rule, the FDA also issued the final guidance, Regulatory Requirements for Hearing Aid Devices and Personal Sound Amplification Products (PSAPs), to clarify the differences between hearing aids, which are medical devices, and PSAPs, consumer products that help people with normal hearing amplify sounds

5
14. september 2022 kl. 14:19

I går meddelte WS Audiology et partnerskab med Sony. Det bliver interessant hvornår EU åbner for OTC produkter.

4
14. september 2022 kl. 13:28

Enig, Dét er Ingeniøren nødt til at rette. Desuden har Sonova / Phonak købt Sennheiser, så de er også med.

3
14. september 2022 kl. 11:43

Prisen er stukket af :-( Note that Beltone, one of the major distributors of the Jabra Enhance Plus, currently charges an extra $199 USD for its Belcare+ package, bringing the total price up to $998 USD.

2
14. september 2022 kl. 10:13

Hvorfor egentligt en OTC godkendelse, når de bare kan sælges som earbuds?

1
14. september 2022 kl. 08:01

GN er nu altså ikke de eneste, der både har udvikling af høreapparater og hovedtelefoner. Det har Demant også i form af Oticon og EPOS.

Men det bliver da spændende at se, hvordan de nye typer af apparater kommer til at influere det traditionelle høreapparatsmarked.