Ny Nasa-undersøgelse afviser snak om fulde astronauter
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny Nasa-undersøgelse afviser snak om fulde astronauter

Den amerikanske rumfartsorganisation Nasa forsøger med offentliggørelsen af en ny undersøgelse at afvise påstande om, at astronauter var fulde, da de skulle sendes ud i rummet.

Organisationen har gennemført en internetbaseret, anonym spørgeskemaundersøgelse blandt 87 ud af Nasas 98 astronauter og samtlige 31 flylæger. Ingen melder om berusede astronauter på dagen for lift-off, skriver New York Times.

En tidligere undersøgelse i juli måned sidste år afslørede ellers to tilfælde, hvor berusede astronauter fik lov til at flyve trods advarsler fra kollegaer og flyvelæger. Den ene episode drejede sig om en rumfærgeopsendelse, som blev udsat, hvor astronauterne i stedet fik lov til at flyve T-38-træningsfly. Den anden drejede sig om en russisk Soyuz-opsendelse i 2000.

Afsløringer af fulde astronauter fik Nasa til at udstede et alkoholforbud 12 timer inden en rumflyvning. Men nu viser en ny undersøgelse, at der ikke er nogen problemer. (Foto: Nasa) Illustration: Bill Ingalls/NASA

Ifølge Nasa var der i begge tilfælde tale om ubekræftede rygter, og sikkerhedschef Bryan D. O´Connor oplyser, at adskillige interviews med astronauter og flyvelæger ikke kan bekræfte anklagerne om berusede astronauter.

Kun i et tilfælde viste den nye undersøgelse tegn på, at en astronaut havde været påvirket, men der var »åbenbart tale om en blanding af ordineret medicin og alkohol,« oplyser tidligere astronaut og nuværende afdelingsleder ved Johnson Space Center, Ellen Ochoa til Reuters.

Ifølge Nasa var astronauten påvirket et par dage før opsendelsen og udgjorde ingen fare for sikkerheden.

Ifølge Nasa er det ikke muligt at bekræfte om hændelsen med alkohol og medicin var identisk med drukskandalerne, der udsprang af Nasas første rapport.

Emner : Nasa
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten