Ny motorvej snor sig gennem naturperler og hen over biodiversitet

Plus29. juni 2021 kl. 14:005
Ny motorvej snor sig gennem naturperler og hen over biodiversitet
Illustration: Vejdirektoratet.
Med vedtagelsen af de første bidder af en ny hærvejsmotorvej er der nu udsigt til at store, højtprofilerede naturområder forstyrres af projektet, siger biolog. Det er, selv om de valgte linjeføringer er de »mest skånsomme for naturen«.
Artiklen er ældre end 30 dage

Lige siden, Vejdirektoratet offentliggjorde VVM-undersøgelserne for Hærvejsmotorvejen, har det stået klart, at det bliver en umulig opgave at anlægge projektet, uden at påvirke beskyttet og sårbar natur.

Anlæggelsen af en ny hærvejsmotorvej omkring Viborg vil også være rigtig skidt for naturen, og skade værdifulde naturområder.
--Lars Midtiby, direktør for Danmarks Naturfredningsforening

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
30. juni 2021 kl. 10:53

Ulrik rejser et meget relevant punkt. Det nytter ikke at superoptimere i DK med den afledte konsekvens at købe varer og tjenesteydelser i et land der forurener mere. Sammenligning er kompleks og det er en stor udfordring for medier, Borgere og særligt politikerne. Vi kan desværre ikke sætte vores lid til simple udtryk som økologisk eller mere biodiversitet så bliver alt godt. Læs eksempelvis den glimrende artikelserie på Berlingske om den danske tomat som går i dybden. økologi mærket bliver misbrugt så dansk genanvendelse af vand og næring må stoppes i fremtiden...

4
30. juni 2021 kl. 10:36

Nu er det jo svært at forbinde byer i Jylland med en vej som ikke går gennem et naturområde. I de fleste naturområder er der jo allerede veje, er det bedre at udvide dem?

3
30. juni 2021 kl. 09:41

Ikke så vidt jeg ved. Jeg er ved at kaste op hver gang man lige trækker natura2000 eller biodiversitetskortet når man skal argumentere for indhegning af vore statsskove eller som her argumentere mod at føre at motorvej gennem et sårbart område. Vi skal passe og beskytte vor natur ud fra vore lokale betingelser og ikke fordi nogen har skrevet under på et stykke papir i Bruxelles.

2
30. juni 2021 kl. 08:10

@Ulrik - troller du?

1
29. juni 2021 kl. 14:15

Det hænger jo ikke sammen at Danmark skal udlægge samme procentvise areal til natura2000 som feks. Sverige eller andre lande med store skovområder eller bjergkæder. Danmark er et landbrugsland med delvist skovdrift og for hver ha vi tager ud af produktionen skal der inddrages tilsvarende andet steds. Det er just gået op for Danmarks naturfredningsforening at urørt skov vil betyde stigende import af træ, med øget co2 belastning til følge. Vore politikere mangler en holistisk tilgang til vort begrænset areal i Danmark.