Ny minesøger lader soldater se under jorden
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny minesøger lader soldater se under jorden

Illustration: CERDEC NVESD via IHS Jane's

Den amerikanske hær har udviklet en prototype på en håndholdt minesøger, der i stedet for de traditionelle metaldetektorers lydsignaler viser nedgravede genstande på visuelt display. Det skriver det amerikanske forsvarsmagasin IHS Jane's.

Det visuelle display skal gøre det lettere for de amerikanske soldater at skelne mellem miner og andre metalgenstande under jorden, hvor soldater i dag må forlade sig på lydsignaler og markere fund til videre undersøgelse.

Læs også: Kamprobotterne kommer

Læs også: Vil verdens første dronekrig foregå i Syrien?

Den nye minesøger er udviklet i et omfattende samarbejde mellem den amerikanske hærs Research, Development and Engineering Command (RDECOM), Communications-Electronics Research, Development and Engineering Center (CERDEC) og det underliggende Night Vision and Electronic Sensors Directorate (NVESD).

Iføle IHS Jane’s har NVESD allerede videreudviklet systemet til et gennemsigtigt head-up display såvel som virtual reality-briller, der gør det muligt at dele data om et afsøgt mellem flere soldater.

Emner : Forsvar
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Ser umiddelbart ud som en rigtig god brugerflade...
Hvis det altså virker med det gennemsigtige display under realistiske forhold
i sollys ..?

  • 1
  • 0