Ny metode: Svineblod kan omdannes til bæredygtigt proteinpulver

PLUS.
Illustration: Jo-Anne McArthur/We Animals

Selvom proteinet fra svineblod er både bæredygtigt og næringsrigt, er det svært at få afsat på det danske marked. Derfor peger forskerne bag pulveret på Kina som oplagt eksportmarked.

Hvert år er der ca. 60.000 ton blod tilovers fra slagtesvin. Med en ny metode fra Københavns Universitet kan blodet omdannes til et proteinpulver, der kan bruges som kosttilskud eller indgå i fødevareindustrien.
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen
Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
De første 30 dage er gratis.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.