Ny metode: Svineblod kan omdannes til bæredygtigt proteinpulver

PLUS.
Illustration: Jo-Anne McArthur/We Animals

Selvom proteinet fra svineblod er både bæredygtigt og næringsrigt, er det svært at få afsat på det danske marked. Derfor peger forskerne bag pulveret på Kina som oplagt eksportmarked.

Hvert år er der ca. 60.000 ton blod tilovers fra slagtesvin. Med en ny metode fra Københavns Universitet kan blodet omdannes til et proteinpulver, der kan bruges som kosttilskud eller indgå i fødevareindustrien.
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.