Ny liste er IDA-valgets store vinder

12. april 2019 kl. 12:51
Ny liste er IDA-valgets store vinder
Illustration: IDA.
Innovation, Trivsel og Moderne Ledelse brager ind i IDAs repræsentantskab med ni mandater, og bliver dermed en af de to største lister.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ved repræsentantskabsvalget i 2016 eksisterede listen Innovation, Trivsel og Moderne Ledelse slet ikke, men da stemmerne her til eftermiddag var talt op, havde den nye liste vundet ni pladser i IDAs repræsentantskab.

Dermed er den nye liste valgets helt suveræne vinder. Alt i alt har 12 af de 13 opstillede lister fået plads i repræsentantskabet.

Ydmygt stolt

Juliane Marie Neiiendam, listefører for Innovation, Trivsel og Moderne Ledelse forlod sidste år Lederlisten og stiftede siden den nye liste. Hun glæder sig naturligvis over resultatet:

Illustration: Tegning: Lars Refn.

IDA-valg 2019

  • 20,0 procent af IDAs medlemmer stemte til valget.
  • Det 65 mandstore repræsentantskabet har sit konstituerende møde 11. maj.
  • Her vælger repræsentantskabet formand og hovedbestyrelse.
  • Se Ingeniørens dækning af valget her.
  • Læs mere på IDAs valgsite

»Det er et fantastisk valg, og vi er fantastisk glade for, at medlemmerne har hørt vores budskab og ment, at det var værd at støtte op om. Jeg er ydmygt stolt over resultatet,« siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store opbakning til listen skyldes ifølge Juliane Marie Neiiendam, at det er lykkes at aktivere IDA-medlemmer i hele landet.

»Vi har et hav af ildsjæle, der mener det, de siger og står bag det, de gør. Vi har haft en gruppe af dedikerede medlemmer som har kunne formidle det, de brænder for, og det har medlemmerne reageret på. De har både reageret på ildsjælene og budskabet.«

Formandskandidatur kan have betydning

Midtvejs i valgkampen meldte Juliane Marie Neiiendam ud, at hun kandiderer til formandsposten i IDA, og det kan have haft betydning for valgresultatet, vurderer hun:

»Vi går meget ind for åbenhed og redelighed, og når vi havde tanker om en formandskandidat, ville vi også melde det ud. Vi stiller en formandskandidat til rådighed for at sikre, at der rent faktisk sker en fornyelse og en revitalisering af IDA. At vi bliver nærværende og får hjulpet medlemmerne ude på arbejdspladserne.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med det gode valgresultat rykker formandsposten også tættere på, vurderer hun:

»Når jeg har den store opbakning fra medlemmer ude i landet, viser det jo, at de kan lide de budskaber, vi bringer til bordet, og med ni mandater kan vi også få større indflydelse end med et eller to mandater.«

Fagforeningslisten vinder et mandat

Innovation Trivsel og Moderne Ledelse er nu en af de to største lister i repræsentantskabet.

Fagforeningslisten, som IDA-formand Thomas Damkjær Petersen står i spidsen for, opnåede også ni mandater. En fremgang på et mandat i forhold til 2016.

Det glæder IDA-formanden:

»Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi er gået frem, og har fået et rigtig godt valg i Fagforeningslisten. Vi ville gerne vise, at vi har ført en politik, der styrkede listen i valget. Det har det vist sig at gøre, så set fra vores side er det et godt valgresultat.«

Artiklen fortsætter efter grafikken

Ifølge IDAs vedtægter kan Thomas Damkjær Petersen genvælges som formand i endnu en periode, og det stiler han også efter. Pensionistlisten og Yngrelisten har begge meldt ud, at de støtter hans kandidatur, men begge lister har mistet tre mandater denne gang, og har nu henholdsvis fem og seks kandidater. Det beklager han:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg er ked af det på deres vegne. Det er ærgerligt for dem, men der kom en ny liste ind, og den skulle hente mandater forskellige steder. Det er så åbenbart gået ud over Yngrelisten og Pensionistlisten.«

Går efter bred aftale

Valgresultatet ændrer ikke på, at Thomas Damkjær Petersen stadig er Fagforeningslisten kandidat til posten som IDAs formand:

»Jeg kan ikke sige andet end tillykke til Julianes liste. De har fået et meget flot valg, men ni mandater er ikke 33 mandater, som skal til for at samle et flertal. Fagforeningslisten har også ni, og det er jeg rigtig glad for. Jeg går selvfølgelig efter at fortsætte på formandsposten, og det vil jeg lægge op til i konstitueringen, hvor vi ønsker en bred aftale.«

Som nævnt taber Pensionistlisten og Yngrelisten hver tre pladser i repræsentantskabet, og det samme gælder Ingeniørlisten, som går fra ti til syv mandater.

Senioringeniørlisten og Privatansattes Liste mister hver et mandat, mens Lederlisten vinder et mandat.

Dimittendlisten, Familielisten, Private Ingeniører – pi og Selvstændige Ingeniørers Liste gik hverken frem eller tilbage.

Udviklingslisten, der kun opstiller i IDA Syd og IDA Fyn, fik heller ikke denne gang en plads i repræsentantskabet.

I alt 17.247 medlemmer deltog i valget. Det svarer til 20,0 procent af medlemmerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger