Ny kommission skal sørge for dansk bæredygtighed
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny kommission skal sørge for dansk bæredygtighed

Regeringen har i dag offentliggjort sin nye Natur- og landbrugskommission, der skal arbejde med forslag til at løse de økonomiske og miljømæssige udfordringer, som landbruget og naturen står over for.

Kommissionen skal bidrage til den grønne omstilling af det danske landbrug og styrkelsen af den danske natur samt vise vejen til en mangfoldig natur side om side med et landbrug, der sikrer både kvalitetsfødevarer og tusindvis af arbejdspladser, lyder det i en pressemeddelelse fra Miljøministeriet.

»Vi har brug for en ny begyndelse, der løser op for den årelange konflikt mellem landbrug og natur. Kommissionen skal svare på to vigtige spørgsmål: Hvad skal dansk landbrug leve af i fremtiden? Og hvordan får vi mere natur i Danmark?,« siger miljøminister Ida Auken ifølge pressemeddelelsen.

Kommissionens første opgave består i at udarbejde en status over landbrugets økonomiske situation og tilstanden for den danske natur, vandmiljøet og klimaet. Herefter skal den komme med konkrete forslag til, hvordan dansk landbrug og natur sammen kan udvikles bæredygtigt både på kort og lang sigt.

Læs også: Landbruget hilser ny pesticidafgift velkommen

Kommissionen er sammensat af 12 uafhængige medlemmer inklusive formanden Jørn Jespersen, der er direktør for Dansk Miljøteknologi.

Derudover vil regeringen løbende inddrage relevante interesseorganisationer i arbejdet, og det glæder Det Økologiske Råd.

'Vi ser frem til at komme med indspil til kommissionen. Vi har allerede lavet detaljerede forslag og beregninger over, hvordan dansk landbrug kunne udvikles frem til 2020 - med mere økologi, udtagning af sårbare jorde, flere efterafgrøder, mere teknologi til at sikre lavere ammoniakfordampning og pesticidforbrug,' lyder reaktionen fra Det Økologiske Råd i en pressemeddelelse.

Kommissionen rapporterer midt i 2012 med en statusredegørelse og præsenterer sine konkrete anbefalinger til regeringen i starten af 2013. Kommissionens anbefalinger skal efterfølgende kunne indgå i realiseringen af Naturplan Danmark.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Miljøministeriet