Ny katode fordobler energitætheden i batterier

Plus25. november 2019 kl. 10:271
Ny katode fordobler energitætheden i batterier
Brint- og batterigigant: I modsætning til Tesla tror Nikola på brint som brændstof. Men det betyder ikke, at lastbiler som denne ikke har et stort batteri også. Kan de halvere størrelse på det uden at miste kapacitet, vil det betyde rigtig meget for prisen på køretøjet og driftsøkonomien Illustration: Nikola.
Nikola hiver en gevaldig batterikanin op af hatten: batterier med en næsten dobbelt så stor ladekapacitet som de batterier, Tesla benytter.
Artiklen er ældre end 30 dage

Nikola Motors har annonceret, at de har udviklet en ny batteriteknologi, som øger energitætheden på celleniveau til 500 Wh/kg. Det er betydeligt mere end de bedste af de nuværende celler, der sidder i Tesla Model 3, som ligger på omkring 300 Wh/kg.

Ifølge en pressemeddelelse, som Nikola har udsendt, har teknologien på materialeniveau en energitæthed på 1.100 Wh/kg, og det betyder måske, at de overvejer andre måder at pakke den på, som øger tætheden ud over de 500 Wh/kg.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. november 2019 kl. 15:18

Fantastisk. Nikola Motors præciserer det ikke, men det er bestemt noget smart, sandsynligvis uden lithium. Det vil være "miljøvenligt", "let at genanvende" og ikke "giftigt". Det er måske derfor, at virksomheden siger, at den ønsker at dele teknologien med andre OEM'er.

Det eneste tilfælde, der er set fra en bilproducent, der delte sin teknologi med andre gratis, var, at Volvo ikke opkræver noget for den trepunkts sikkerhedssele de opfandt. Volvo kunne have tjent en formue med royalties, men foretrak at redde millioner af liv.