Ny insulinpen fra Novo Nordisk sikrer bedre greb og lettere tryk

Diabetikere, der dagligt bruger en insulinpen, kender sikkert problemerne: Pennen bliver længere, når man indstiller og injicerer. Og den kræver et hårdt konstant tryk, når selve indsprøjtningen finder sted.

Novo Nordisk har nu videreudviklet sin serie af insulinpenne og skabt en ny produktplatform, FlexTouch, for blandt andet at komme de to problemer til livs. Derfor er FlexTouch blevet indstillet til Inge­niørens Produktpris 2014.

FlexTouch-pennen kan indstilles med et drejegreb, men udvider sig altså ikke i længden, når man indstiller dosis. Samtidig har den indbygget en ny type fjeder, som gør, at brugeren stort set ikke skal lægge kræfter i, når selve indsprøjtningen finder sted.

Trinvis udvikling

»Dermed forbedrer Novo Nordisk to simple, men afgørende punkter for brugere af insulin. Produktet holder en konstant form, alt imens man med et blidt tryk kan sende insulinen ind i kroppen,« siger Thibaud Hofstätter, der er projekt­manager hos Novo Nordisk.

Thibaud Hofstätter henviser samtidig til, at insulinbrugere kan være en konservativ målgruppe, som ikke ønsker store forandringer. Derfor har Novo Nordisk med FlexTouch også kun ændret på de væsentligste problemer sammenlignet med tidligere insulinpenne.

Eksempelvis kan brugere stadig anvende virksomhedens Novo­Twist-nåle, der kan drejes af og på.

»Vi lever af høj brugervenlighed takket være forbedringer, der ikke går ud over insulinpennenes normale anvendelighed. Med målgruppen in mente skal ændringer ske meget inkrementelt,« forklarer projektmanageren.

FlexTouch blev i juni 2014 lanceret på et af Novo Nordisks vigtigste markeder, nemlig det amerikanske.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

FlexTouch er en ganske fin pen. Jeg har brugt den i ca. to et halvt år. Så kan den vel ikke helt kaldes en nyhed?

 • 1
 • 0

Indrømmet pennen bliver ikke længere mens man indstiller den ønskede dosis, men kvitteringsklikkene som var en essentiel slutkontrol under injektion med flex pen uden touch er obstrueret. Dels er kadencen blevet så hurtig at den er svær at følge og dels er antallet af klik ikke længere identisk under indstilling og under injektion. I min verden er det nye lydbillede ikke tillidsvækkende.

 • 1
 • 0

Diabetikere, der dagligt bruger en insulinpen, kender sikkert problemerne: Pennen bliver længere, når man indstiller og injicerer. Og den kræver et hårdt konstant tryk, når selve indsprøjtningen finder sted.

Nej, de problemer kender jeg, som er type 1 diabetiker, slet ikke. Det lyder lidt som om de har løst en "non-issue". Jeg syntes faktisk det er udmærket at den bliver længere så jeg kan se at der sker noget. Hvis den ny pen mangler kvitteringsklikkene, som Flemming skriver, er det et stort tilbageskridt.

Allerhelst ville jeg gerne se en pen som viser hvornår jeg tog den sidste dose og hvor stor den var. Det ville også være godt hvis man havde en indikator som viste hvis insulinen havde fået for meget varme eller frost. Det kan nemlig nemt ske i f.eks. en bil eller et hotel køleskab.

Mvh Steen

 • 1
 • 0

Prøv at Google "Novopen Echo" Den pen opfylder præcis de ting du efterlyser omkring visning af hvor lang tid siden du tog insulin sidst og hvor meget du tog. Den har faktisk været på markedet i de sidste to - tre år. Dog har den ikke indikator for, for meget varme/kulde... Har selv anvendt den i godt 1,5 år, og er ganske glad for den...

 • 0
 • 0

Jeg syntes faktisk det er udmærket at den bliver længere så jeg kan se at der sker noget.

Sjovt nok, det tænkte jeg også på. Jeg er godt nok ikke diabetiker og har derfor aldrig holdt en insulinpen i hånden, men netop fravær af et visuelt/akustisk feedback på en indstilling er i min optik en alvorlig mangel. Det kender vi allesammen alt for godt, når man trykker på en knap og man ikke kan se der sker noget. Så trykker man igen et par gange, bare for at være (mere) sikker. Men det er jo ikke muligt med en insulinpen!

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten