Ny hjernebølgelæser gør det muligt at bevæge ting med tankens kraft

Udviklerne bag et nyt hjernebølgeaflæsende headset lægger op til, at brugerne kan bevæge alt fra kørestole til fjernstyrede helikoptere med tankens kraft. Udviklerne bag headsettet er Emotiv Insight, der oplyser, at produktet blandt andet vil være hurtigere, lettere og mere brugervenligt end det tidligere Emotiv EPOC brainwear, som samme udviklere stod bag.

Emotiv Insight har rejst mere end 1,5 mio. dollars via crowdfunding-hjemmesiden Kickstarter. Og dermed bliver der råd til at udvikle produktet med hele pivtøjet, når de første eksemplarer ifølge planen bliver sendt til Kickstarter-støtter i løbet af første kvartal næste år.

'Pivtøjet' vil i denne sammenhæng sige, at Emotiv Insight ud over sensorer, der kan aflæse elektriske impulser fra hjernen, EEG, også kommer til at indeholde et accelerometer og et magnetometer. Kombinationen af de to skulle gøre det muligt at tracke brugerens hovedbevægelser ganske præcist.

Bevægelsesregistreringen kan eksempelvis bruges til at styre en figur i et computerspil.

Læs også: DTU-studerende styrer meditationsrobot med tankerne

Emotiv Insight kan registrere, hvorvidt brugeren eksempelvis er fokuseret. Når dagen er omme kan data aflæses via en smartphone-app, som viser, hvor fokuseret brugeren har været. Derudover kan headsettet også registrere ansigtsudtryk, eksempelvis et smil. Og så kan Emotiv Insights også bruges til at aflæse såkaldte 'basic mental commands'. Det er løst definerede tankeordrer, som Emotiv Insight-løsningen kan oplæres i at kunne genkende.

Oplæringen foregår ved, at brugeren vælger en kommando i tilhørende software og så koncentrerer sig om konsekvenserne af kommandoen i 8 sekunder - eksempelvis, at der bliver mørkt i stuen, når lyset slukker. Og så skulle tanke og kommando gerne blive associeret, så lyset faktisk slukker.

Men hvordan skal headsettet og lyset kobles sammen? Jo, Emotiv Insight kommer med et SDK, altså et udviklingskit med drivere og et programmeringsinterface, så en programmør eller forsker kan gå i gang med at lave sine egne, tankestyrede implementeringer og aflæsninger af hjerneaktiviteten.

Headsettet skulle være kompatibel med både Linux, Mac og Windows, samt smartphones i kategorierne Windows Phone, iPhone og Android. Det fås med et ekstern batteripakke, der lægger 12 timer til batterilevetiden på mindst 4 timer. Og det kommunikerer via Bluetooth 4.0 LE (Low Energi).

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

til politikerne på Christiansborg, så ville man nok se at intet skete... det er jo ikke tankeaktivitet og koncentration man tænker på når man hører børnehaven.

Men ellers ser det fantasisk ud og bør have store muligheder indenfor alle sociale områder - ældre pleje, psykisk syge, retarderede (politikere!?)...

Want one!

  • 1
  • 1

Store forventninger til nævnte projekt, med det lille videoklip fuld af ordflom der nærmer sig fup - lægger DTU virkelig navn til?

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten