Ny forskning: Covid-19 øger risiko for psykiske lidelser

8. marts 2021 kl. 15:3383
Ny forskning: Covid-19 øger risiko for psykiske lidelser
Illustration: Wikimedia Commons.
Senfølgerne kan få store konsekvenser for det globale sundhedssystem, påpeger forskere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Depression, hukommelsestab, PTSD og træthed. Det er nogle af de senfølger, som tidligere smittede af covid-19 oplever.

En stor andel af tidligere smittede med covid-19 vil desuden opleve neuropsykiatriske og kognitive komplikationer efter deres sygdomsforløb. Det viser en ny forskningsanalyse fra Oxford Brookes University.

Her har en gruppe forskere i psykologi og psykiatri sat sig for at undersøge virussens mulige indvirkning på hjernen, og i hvor høj grad mennesker, der har været smittet med den, kan opleve korte eller mere langsigtede psykiske lidelser.

Læs også: To jokere gør det ekstra drilsk at modellere covid-19-epidemien

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de kortsigtede psykiske komplikationer fandt forskerne i en gennemgang af en række data og undersøgelser af tidligere smittede, at 95 procent af patienterne, der havde været smittet med covid-19, havde symptomer på PTSD.

Mellem hver femte og hver tredje patient oplevede desuden affektive lidelser, såsom depression.

De hyppigste kortvarige følger viste sig at være nedsat opmærksomhed, hvilket 45 procent af patienterne oplevede, og nedsat hukommelse, som gjorde sig gældende for mellem 13 og 28 procent af patienterne.

Blandt de langtidsvarende følger var nogle af de hyppigste hukommelsestab, nedsat opmærksomhed samt affektive lidelser og træthed.

Konsekvenser for sundhedsvæsenet

Ifølge forskerne kan resultaterne blive vigtige for at forstå, hvilke konsekvenser covid-19 på sigt kan få for befolkningen og sundhedsvæsenet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er vigtigt at forstå de neuropsykiatriske og kognitive konsekvenser ved covid-19, fordi millioner af mennesker er blevet ramt af virussen, og i mange tilfælde uden at det er blevet opdaget. Følgevirkningerne påvirker folks evne til at arbejde effektivt, køre, styre deres økonomi, træffe informerede beslutninger og deltage i hverdagsaktiviteter,« siger Sanjay Kumar, der er lektor ved Oxford Brookes University og en af forskerne bag undersøgelsen.

Læs også: Næste generation covid-vacciner på vej: »Vi er i krig, så vi er nødt til at geare op«

I studiet påpeger forskerne, at man formentlig vil se en stigning i antallet af tidligere covid-19-patienter, som oplever psykiatriske og kognitive problemer, selvom de ikke tidligere har haft lignende problemer.

»Hvis bare en brøkdel af patienterne oplever neuropsykiatriske følgevirkninger, vil det have en markant indflydelse på det offentlige sundhedssystem. Man bør derfor overveje en detaljeret og omfattende monitorering af patienterne, som gør det muligt at identificere nye neurologiske tilfælde,« siger Sanjay Kumar.

Resultaterne kan ifølge Sanjay Kumar gøre det muligt for sundhedsvæsenet at planlægge behandlingsforløb, afsætte ressourcer og forbedre livskvaliteten for tidligere smittede, der oplever senfølger.

Læs også: Professor: Vaccine-bivirkninger handler ofte om genetik

Forskerne anslår at en ud af fem personer, der har været smittet med covid-19, oplever kognitive eller psykiske problemer.

NHS, der er det offentlige sundhedsvæsen i England, har udarbejdet en genopretningsplan, som blandt andet omfatter opsætningen af klinikker for patienter med senfølger fra covid-19. Ifølge forskerne bør disse klinikker involvere et tværfagligt team, som blandt andet skal bestå af psykiatere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen blev publiceret i det sundhedsfaglige tidsskrift Frontiers in Psychology i sidste uge.

Læs også: Dødelighed under corona overstiger influenza: Over 20 millioner leveår er gået tabt

83 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
82
18. marts 2021 kl. 10:18

Ad: https://ugeskriftet.dk/videnskab/vaccinati... tak for diverse links. Lidt fagligt 'langhåret' for en ikke-læge, men ganske rigtigt interessant. Også detaljerne om forskellige immunrespons i dybe hhv. overfladenære luftveje i abeforsøg, som har medført, at man overvejer direkte vaccination via slimhinderne i stedet for intramuskulært, måske mere effektivt. Giver for mig rent intuitivt god mening at gå den vej; lige som når man behandler/forebygger astma.

Og ja, der er kun viden på den kortere bane, både mht. infektion og vacciner. Men at de allerede observerede meget alvorlige bivirkninger ved infektionen, død inkl., taler stærkt for vaccination, især af voksne.

Stabell Benn, som du har henvist til flere gange i tråden, har da nogle interessante ting. Især det med vaccination af piger med ikke-levende vira, som i en del tilfælde har vist sig uheldige, direkte livsfarlige. I et af dine linkede kilder forslår en debattør så: "hvorfor laver man så ikke bare to (vacciner), så der er en levende til majoriteten og en ikke-levende til de syge/ældre?" https://www.linkedin.com/pulse/om-vacciner-og-hvorfor-vi-tr%C3%A6nger-til-et-nyt-paradigme-benn/. Og ja, man burde måske gå væk fra 'one size' fits them all mht. vacciner og bruge de typer, der er bedst virkende og mindst problematisk for den enkelte undergruppe.

Kan se, at Stabell Benn, i efteråret talte for at sprede COVID19-smitten over tid for at undgå for mange alvorligt syge samtidigt. Men uden at lukke samfundet meget ned. Altså skrevet før boomet i 2. smittebølge i dec. Men der har jo løbende været stort sammenfald mellem antal inlæggelser, også på intensiv, og den generelle smitte. Desuden træffes alvorlige COVID19-bivirkninger også blandt yngre. Dette og mediernes stof om konkrete superspreder-steder og events kunne tyde på, at det er overordentligt vanskeligt - især i vinterhalvåret - både at drive en ½-åbent samfund og samtidigt beskytte den mest sårbare del af befolkingen.

81
17. marts 2021 kl. 11:50

til Hanne K: (Der manglede vist orddelen "-vaccine" ovenfor, hvor jeg har indskudt et "(?)"). Og i så fald: det er da rigtigt. Så man må jo nøjes med at sammenligne hidtil kendte korttids- og halvlangtids effekter for hhv. vaccine/infektion, hvilket hermed er gjort:

Ja! Din rettelse er helt korrekt. Der mangler ordet "vaccine". Jeg beklager.

Det glæder mig, at trials for mRNA vaccinen Comirnaty bringes ind i debatten, men på nuværende tidspunkt er mulige langtidseffekter af Covid-19 vaccinerne ikke kendt, da vaccinerne kun har været udviklet / været i brug over en kortere periode (2-3 Måneder).https://ugeskriftet.dk/videnskab/godkendelse-af-en-vaccine-under-en-pandemi

Der er interessante oplysninger i denne artikel:https://ugeskriftet.dk/videnskab/vaccinationsimmunologi-ved-sars-cov-2Hovedbudskaber:

 • Længden af immunitet efter SARS-CoV-2-infektion og vaccination er usikker
 • Infektion medfører høj immunitet mod reinfektion og COVID-19, og hos de fleste robust persisterende B- og T-celleimmunitet.
 • Vacciners effektivitet afhænger af neutraliserende antistoffer, som ikke medfører fuldstændig steriliserende immunitet, men kan give høj beskyttelse mod COVID-19.
80
17. marts 2021 kl. 10:07

På nuværende tidspunkt kendes ikke de mulige langtidsbivirkninger (senfølger) af Covid-19(?), hvorfor ingen ved om disse mulige langtidsbivirkninger er mildere, mere alvorlige eller sammenlignelige med mulige senfølger af infektion med Covid-19. Det bør, efter min mening, ikke handle om at gisne, men om, hvad der er reel videnskabelig dokumentation for.

til Hanne K: (Der manglede vist orddelen "-vaccine" ovenfor, hvor jeg har indskudt et "(?)"). Og i så fald: det er da rigtigt. Så man må jo nøjes med at sammenligne hidtil kendte korttids- og halvlangtids effekter for hhv. vaccine/infektion, hvilket hermed er gjort:

*__________________

Vaccine: Comirnaty

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_da.pdf

Indeholder: RNA, kunstigt lipid, detergent, kolesterol, sukker, salte og vand.

Bivirkninger , varighed typisk et par dage:

 • 10% (opstår på administrationsstedet: smerte/hævelse ved indstikssted, træthed, kulderystelser/hedetur; senere : hovedpine, led og muskesmerter)

 • 1-10% (rødme ved injektionsstedet, kvalme)
 • 0,1%-1% (hævede lymfekirtler, sævnbesvær, smerter i ekstremiteterne, kløe ved indstik, utilpashed)
 • Ukendt andel (anafylaksis, overfølsomhed)(må vel primært omhandle akutte virkninger på administrationsstedet?)

Forsinkede bivirkninger:

 • 0,01-0,1% (akut perifer ansigtslammelse hos 4 ud af ca. 19.000)

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_da.pdf

(Jeg har pt. kun set nærmere på denne ene vaccine. Jeg savner, at de hyppigste bivirkninger ved vaccinen angives med præcis %-del og ikke kun '>10%')

*___________________

COVID19:

Bivirkninger , generelt:

Bivirkninger, kortidseffekter, ca. 3-14(x) dage:

 • 88% feber,
 • 68% tør hoste,
 • 38% træthed,
 • 33% øget slimdannelse,
 • 19% kortåndet,
 • 15% muskel-ledsmerter,
 • 14% hovedpine, ondt i halsen,
 • 11 % kulderystelser,
 • 5% kvalme opkastninger,
 • 4% diarre,
 • 0,9% blødninger i luftvejene, tab af lugt og smagssans.

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fimgcdn.cna.com.tw%2FEng%2FWebEngPhotos%2F1024%2F2020%2F20200302%2F2499x2800_33186344117.jpg&f=1&nofb=1

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2021/Corona/Retningslinjer/Retningslinjer-for-haandtering-af-COVID-19-220121.ashx?la=da&hash=026C34FBC28EB93C109470DEE64A2615E7A104F2

(x) varigheden af korttidseffekter har jeg selv sat ud fra div. artikler, inkl. den efterfølgende kilde.

Bivirkninger, langtidseffekter, 14-110 dage, alder 17-87 år.

 • 80% af de covid19 ramte havde symptomer. De mest hyppige:
 • 58% træthed
 • 44% hovedpine
 • 27% koncentrationsbesvær
 • 25% hårtab
 • 24% dyspnø
 • 21-23% smags+lugtesans
 • 15% høretab/tinnitus

Skema, alle langtidseffekter: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7941645/table/T2/?report=objectonlyHele artiklen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7941645/ (marts 2021)

De helt langsigtede effekter af både infektion og vaccine er ganske rigtigt pt. ubekendte af indlysende grunde. Men i valget af risici kunne man vælge det indlysende mindste onde på baggrund af midlertidige data. Velvidende at man pga. smitterisikoen ikke kun vælger på egne vegne.

78
16. marts 2021 kl. 17:08

Din insisteren på dobbeltblindede randomiserede placebokontrollerede forsøg virker ærlig talt som et forklædt forsøg på at bekæmpe vaccinationer generelt.

Her er citat af Prof. Peter Aaby til gennemgangen af ph.d.-afhandlingen om HPV vaccinen ”Benefits and Harms of the Human Papillomavirus (HPV) Vaccines” af MD Lars Jørgensen): . ”Vi skal være meget forsigtige i vores vurdering af testforsøgene af HPV vaccinerne”. ”Vi kan ikke konkludere noget som helst, da forsøgene ikke inkluderer ordentlige placebogrupper bestående af saltvand”. ”Vi bør ikke tillade nye vacciner uden ordentlige dobbelt-blindede randomiserede placebo- kontrollerede forsøg” Peter Aaby fortsatte ” Vi leger med immunsystemet, og vi skal være opmærksomme på, at man aldrig har undersøgt vacciners effekt på den generelle sundhed”. ”Vi måler kun vaccinens specifikke effekt på den sygdom, vi vaccinerer imod”, hvilket også gør sig gældende for HPV vaccinen." (citat slut). Jeg er ret sikker på, at Prof. Peter Aaby ved, hvad han taler om.https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Aabyhttps://www.youtube.com/watch?v=NPNHYAevTwg

77
16. marts 2021 kl. 17:01

...hvorfor der nu vaccineres med inaktiveret virus mod vaccine-muteret virus.... (Vaccinen baseret på levende virus er så ændret nu, så problemet med mutationer ikke skulle kunne komme igen. Den levende vaccine er nemlig let af håndtere og billig. Et klart plus i de lande der mangler at udrydde polio.)

(citat frahttps://sciencenews.dk/da/vacciner-paa-flere-punkter-stadig-en-uafklaret-historie ): "6 ud af 10 undersøgte vacciner gav øget dødelighed Op gennem 1990’erne og ind i 2000’erne undersøgte Peter Aaby og Christine Stabell Benn ni vacciner i alt.

De fandt ud af, at levende vacciner, der indeholder sygdomsorganismen i en levende, men svækket udgave – den gamle mæslingevaccine, BCG-vaccinen, oral poliovaccine og koppevaccinen – ser ud til at booste immunforsvaret, så det bliver bedre i stand til at forsvare kroppen mod forskellige infektionssygdomme, der kan resultere i dødsfald.

Forskerne undersøgte koppevaccinen i et registerstudie med danskere og viste, at de, der fik koppevaccinen inden den var udfaset i 1980, så ud til at være beskyttet mod dødelige sygdomme.

Forskningsresultaterne viste også, at koppevaccinen og BCG-vaccinen yder 30 pct. beskyttelse mod HIV, hvilket er på niveau med specifikke HIV-vacciner.

Lige omvendt forholder det sig med de fem ikke-levende vacciner, som forskerne har studeret: DTP-vaccinen, pentavalent-vaccinen, inaktiveret polio-vaccine, H1N1 influenza-vaccinen og hepatitis B-vaccinen. De øger alle sammen den generelle dødelighed, specielt for piger, selvom de beskytter mod målsygdommene." (citat slut). Bemærk sidste linie.

76
16. marts 2021 kl. 13:44

det er min holdning, at vacciner bør være undersøgt ved den videnskabelige metode, altså den dobbeltblindede randomiserede placebokontrollerede forsøgsmetode og vel at mærke placebo efter CDC´s definition, ...et uvirksomt middel.

Så løber du ret hurtigt ind i nogle videnskabsetiske problemer:

Lad os antage at vi har udviklet en vaccine mod - lad sige AIDS. Du vil så nu give den rigtige vaccine til en gruppe personer og en ikke-virksom til en anden gruppe....

Lad os envidere antage at dette setup kom forbi en videnskabsetisk komite (held og lykke med det...) og det så 1 år senere viste sig at vaccinen er 100% effektiv hos dem der har fået den, men incidensniveauet (pænt ord for 'en række mennesker har fået en potentielt dødelig sygdom') for placeboen svarer til incidensniveauet hos den ikke-vaccinerede befolkning.

Ville du så fortsætte dit placeboforsøg?

Din insisteren på dobbeltblindede randomiserede placebokontrollerede forsøg virker ærlig talt som et forklædt forsøg på at bekæmpe vaccinationer generelt.

75
16. marts 2021 kl. 13:29

Til Dan Jensen. Angående din henvisning til side 14 i dit materiale. Vaccination mod Polio er ikke en 100 % succes-historie. Polio-vacciner har været inficeret med SV40 virus. Polio-vaccine-virus er nu muteret og bevirker infektion. <a href="https://www.the-scientist.com/news-opinion..">https://www.the-scientist…;. De gamle polio-vacciner var levende vacciner og trænede immun-forsvaret på en god måde, men de nye polio-vacciner er dræbte / inaktive vacciner, hvilket, ifølge Prof. Stabell Benn, bevirker, at immunsystemet bliver "dovent". <a href="https://sciencenews.dk/da/vacciner-paa-fle..">https://sciencenews.dk/da…;.

Jo, poliovaccinationsprogrammet i Danmark har været en 110% succes. Sygdommen er udryddet i Danmark - siden 1976 - og ud over at have sikret at en masse danskere ikke er døde/blevet lammet lagde det grunden for det danske børnevaccinationsprogram.

Forøvrigt er det ret underholdende at du påpeger at de nye inaktive poliovacciner er problematiske når du i sætningen lige før beklager dig over at virus er muteret - for at citere din egen kilde:

Nigeria, Democratic Republic of Congo, Central African Republic, and Angola have experienced nine new cases of polio caused by the live virus in oral polio vaccines that has mutated into an infectious form

...hvorfor der nu vaccineres med inaktiveret virus mod vaccine-muteret virus.... (Vaccinen baseret på levende virus er så ændret nu, så problemet med mutationer ikke skulle kunne komme igen. Den levende vaccine er nemlig let af håndtere og billig. Et klart plus i de lande der mangler at udrydde polio.)

73
16. marts 2021 kl. 11:08

Hvis man vil have et hurtigt overblik over hvorfor vi vaccinerer, kan man kaste et blik på side 14 i denne tryksag fra sst.

Til Dan Jensen. Angående din henvisning til side 14 i dit materiale. Vaccination mod Polio er ikke en 100 % succes-historie. Polio-vacciner har været inficeret med SV40 virus. Polio-vaccine-virus er nu muteret og bevirker infektion.https://www.the-scientist.com/news-opinion/polio-vaccination-causes-more-infections-than-wild-virus-66778De gamle polio-vacciner var levende vacciner og trænede immun-forsvaret på en god måde, men de nye polio-vacciner er dræbte / inaktive vacciner, hvilket, ifølge Prof. Stabell Benn, bevirker, at immunsystemet bliver "dovent".https://sciencenews.dk/da/vacciner-paa-flere-punkter-stadig-en-uafklaret-historie

Jeg synes, at idéen med vacciner er god, men det er min holdning, at vacciner bør være undersøgt ved den videnskabelige metode, altså den dobbeltblindede randomiserede placebokontrollerede forsøgsmetode og vel at mærke placebo efter CDC´s definition, ...et uvirksomt middel.

Det er positivt at konstatere, at de tre anvendte vacciner i DK mod Covid-19 er testet, som de, mig bekendt, eneste brugte vacciner i DK, imod et placebo-middel efter definitionen. Nu mangler der dog, efter min mening, test for mulige langtidsbivirkninger samt test af Covid-19 vaccinernes mulige uspecifikke effekter på den generelle sundhed. Der kan også stilles spørgsmålstegn ved, om en test for mulige vaccine-bivirkninger ved besvarelse af et elektronisk spørgeskema og uden nogen kliniske undersøgelser (jævnfør trials) er grundigt nok for vacciner, som påtænkes brugt globalt.

72
15. marts 2021 kl. 21:51

Til Dan Jensen. Det materiale, som du henviser til indeholder ikke noget safety study af aluminium-adjuvans. Omkring indberetninger af vaccinebivirkninger, kan jeg anbefale brug af VAERS, som man kan søge i.https://vaers.hhs.govMan skal dog være opmærksom på, at kun ca. 1 % af alle vaccine-bivirkninger indberettes.https://digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdfDe danske indberetninger ligger formentlig på samme niveau. Underforstået det kan være svært at påvise vaccine-bivirkninger, når først produktet er i brug. Så nej. Vacciner er ikke sikre, de er ikke undersøgt for deres uspecifikke effekter på den generelle sundhed, og de er heller ikke undersøgt på samme vis, som medicin. Endvidere er vaccineindustrien, modsat medicinalindustrien, ikke ansvarlig for deres produkter (skal jeg finde dokumentationen til dig?).

71
15. marts 2021 kl. 21:37

Til Lone Bech. På nuværende tidspunkt kendes ikke de mulige langtidsbivirkninger (senfølger) af Covid-19, hvorfor ingen ved om disse mulige langtidsbivirkninger er mildere, mere alvorlige eller sammenlignelige med mulige senfølger af infektion med Covid-19. Det bør, efter min mening, ikke handle om at gisne, men om, hvad der er reel videnskabelig dokumentation for.

70
15. marts 2021 kl. 16:29

Vi kan jo lave en test. I det danske børnevaccinationsprogram forkommer 9-10 vacciner med indhold af aluminium-adjuvans. Jeg ser gerne, at du Kristian Gjelbøl (evt. andre) fremkommer med et safety study af aluminium-adjuvans. Jeg vil gerne komme med flere test, som underbygger mit udsagn, hvis det ønskes?

Hvorfor? Vi har et fint system (lovbestemt!) for indberetning af bivirkninger ved lægemidler, og i årsrapporten 2018 for børnevaccinationsprogrammet (jo, der bliver lavet sådan en hvert år) kan man læse:

I 2018 modtog Lægemiddelstyrelsen i alt 661 indberetninger om vacciner i børnevaccina-tionsprogrammet

..ud af i alt 580.355 vacciner.

Jo, vaccinerne er sikre.

Hvis man vil have et hurtigt overblik over hvorfor vi vaccinerer, kan man kaste et blik på side 14 i denne tryksag fra sst.

69
15. marts 2021 kl. 15:39

Apropos det med kaninhullet. Forsøg med kun to kaniner! "This study used aluminum salts resembling those used in vaccines but ignored adjuvant uptake by cells that was not fully documented at the time. It was conducted over a short period of time (28days) and used only two rabbits per adjuvant. ".

Din artikel modsiges her:https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29307441/Ja! Jeg har tidligere været inde over din anførte artikel samt modsvaret. Så nej din artikel kan ikke betragtes som et safety study for aluminium-adjuvans.

67
15. marts 2021 kl. 15:24

Det er min holdning, at vaccination bør være frivillig. Er man sårbar eller bare har ønske om at lade sig vaccinere, så synes jeg, at der er helt fint, at man lader sig vaccinere. Faren ved at indføre tvangsvaccination ligger...

@Hanne Koplev Denne debat omhandler ikke tvangsvaccination mig bekendt, men slet og ret vaccination for at bremse COVID19-senfølger. Men et kæmpestort flertal af befolkningen skal vælge vaccinen, for at det virker. Pga. COVID19's dødelighed og især pga. senfølgerne. Men hvis X antal antivaccinenter med samme systematisk nidkærhed som du kører antivaccine-kampagner, forklædt som miljøvidenskabs-aktivisme, vil I formodentlig få skræmt/lokket en masse mennesker væk.

Et par spørgsmål til dig lyder: for hver 5 % af befolkningen, I får lokket over på antivaccinesiden, hvor mange flere dødsfald og hjerneskadede vil der være? Og hvor mange flere nye, spændende virus vil udvikle sig fra de smittedes COVID19-pulje? Hvor meget vægter evt. tænkte og fortænkte bivirkninger ved vaccinen i forhold til ikke-vaccine-scenariet?

66
15. marts 2021 kl. 14:51

Angående mit udsagn: " De fleste anvendte vacciner vil ikke kunne tåle at blive "set efter i sømmene", da der ofte er mangler med hensyn til videnskabelige dokumentation for vaccinernes effekt og sikkerhed.". Vi kan jo lave en test. I det danske børnevaccinationsprogram forkommer 9-10 vacciner med indhold af aluminium-adjuvans. Jeg ser gerne, at du Kristian Gjelbøl (evt. andre) fremkommer med et safety study af aluminium-adjuvans. Jeg vil gerne komme med flere test, som underbygger mit udsagn, hvis det ønskes?

65
15. marts 2021 kl. 13:14

De fleste anvendte vacciner vil ikke kunne tåle at blive "set efter i sømmene", da der ofte er mangler med hensyn til videnskabelige dokumentation for vaccinernes effekt og sikkerhed.

Du starter egentlig helt fornuftigt, men du kommer ikke mange sætninger ned for du begynder at vrøvle.

Ovenstående er et decideret løgnagtigt udsagn og deværre den røde tråd i alle dine skriverier. Vær meget bevidst om at du potentielt skader dine medmennesker med dit vrøvl.

Lad mig gøre det klokkeklart: Hvis en af mine nærmeste, på grund af dine skriverier, ikke bliver vaccineret og får alvorlige senfølger; så kommer jeg efter dig med en politianmeldelse for overlagt legemesbeskadigelse. Nu er du advaret...

Fordi du i en eller anden obskur facebook sammenhæng klæder dig med falske ekspertfjer, så gør det dig ikke til ekspert - slet ikke på disse sider hvor de fleste debattører rent faktisk har en vis faglig indsigt.

(Og nu vi er i gang - lad være med at forsøge på at trække falsk legitimitet til dine argumenter ved at kalde alle dem der tilfældigvis afstiver dit vrøvl for professor - det virker lidt ynkeligt. )

64
15. marts 2021 kl. 12:34

Dejligt at vi kan blive enige så langt. Det er min holdning, at der bør sættes ind på alle relevante planer. Bla. ved (også) at holde befolkningen så sund som mulig, hvorved immunsystemet holdes effektivt. At alene satse på vaccination, som regeringen og vores sundhedsmyndigheder synes at gøre, er, efter min mening, at satse på at holde balancen på en etbenet stol. Det er min holdning, at vaccination bør være frivillig. Er man sårbar eller bare har ønske om at lade sig vaccinere, så synes jeg, at der er helt fint, at man lader sig vaccinere. Faren ved at indføre tvangsvaccination ligger, efter min mening, bl.a. i, at det kunne medføre, at alle og selv de mindste vaccine-bivirkninger vil blive indberettet, hvorved det vil gå ud over eksisterende vaccine-programmer og i tilliden til vacciner generelt. De fleste anvendte vacciner vil ikke kunne tåle at blive "set efter i sømmene", da der ofte er mangler med hensyn til videnskabelige dokumentation for vaccinernes effekt og sikkerhed. Jeg tilslutter mig Prof. Stabell Benn´s viden og udtalelser omkring vacciner / planer for vaccinering. Stabell Benn har en del materiale på bl.a. Linkedin.

63
15. marts 2021 kl. 08:32

Olfactory transmucosal SARS-CoV-2 invasion as a port of central nervous system entry in individuals with COVID-19 <a href="https://www.nature.com/articles/s41593-020..">https://www.nature.com/ar…;. Måske senfølger ved Covid-19 kunne hænge sammen med en belastning af organismen inden smitte med Covid-19?

hej Hanne K. Vi kan kun være enige om tungmetalller og anden forurenings store betydning for vor hjerne mv. Og ja, det gør antageligt denne mere sårbar og i nogle tilfælde er effekten ødelæggende. Men det ændrer ikke på, at virus kan være mindst lige så ødelæggende.

Virus er biologiske organismer, der er designet til at trænge ind i vore allermest centrale celledele, og de kan kopiere sig selv, samt sprede smitte. Det kan bly mv. trods alt ikke. De siger i dag. i medierne, at ca. 60% af COVID19 patienterne får senfølger, med en overvægt af ramte kvinder.

Altså: vaccination. Og bekæmpe forurening med tungmetaller oa. ved siden af. Uden vaccination står man over for et fremtidsscenarium, hvor 60% af befolkningen er handikappet af neurologiske skader, midlertidigt eller permanent.

62
13. marts 2021 kl. 21:07

..link between loss of smell in COVID-19 patients and the prodromal phase of Parkinson’s disease" (tab af lugtesans linkes fx til de tidlige faser af parkinsons)

Parkinson’s disease menes forårsaget af fejlfoldet alfa-synuclein. Visse metaller (og pesticider) kan medvirke til fejlfoldet alfa-synuclein (materiale af bl.a. VN Uversky (og afdøde A Fink)). Metaller kan trænge over næseslimhinden og påvirke lugtesansen hos f.eks. svejsere (materiale af Prof. RL Doty). Prof. RL Doty beskriver også den manglende eller afvigende lugtesans hos patienter med Parkinson’s disease. Ikke kun metaller (og amfetamin) kan trænge over næseslimhinden og videre til hjernen, også virus kan . Olfactory transmucosal SARS-CoV-2 invasion as a port of central nervous system entry in individuals with COVID-19https://www.nature.com/articles/s41593-020-00758-5Måske senfølger ved Covid-19 kunne hænge sammen med en belastning af organismen inden smitte med Covid-19?

61
13. marts 2021 kl. 20:29

Men vel ikke et argument for, at samfundet aktuelt skal flytte fokus fra COVID19-vaccine og over på yderligere at reducere bl.a. bly i miljøet samt undersøge og behandle mulig ophobet bly i folks kroppe?

Bly påvirker metaboliseringen af D-vitamin, som er af stor betydning for immunforsvaret, som er af betydning for organismens evne til at klare en infektion, og så er vi tilbage til starten af min tråd. (citat): "Der er en sammenhæng mellem modtagelighed for Covid-19 infektion og belastning med diverse toksiske stoffer. Og belastning med visse toksiske stoffer kan medføre mentale symptomer. "Toxic metal exposure as a possible risk factor for COVID-19 and other respiratory infectious diseases" https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7563920/pdf/main.pdfDet er ikke sådan, at det er min "påstand", at alt skyldes forgiftning med toksiske metaller, men jeg mener, at man skal tage forgiftning med toksiske metaller med i betragtningen, hvor dette er relevant, hvilket jeg begrunder med henvisningen til ovenstående link.

60
13. marts 2021 kl. 03:34

Jeg formoder at dem hvis journaler man har anvendt i undersøgelsen, har haft covid, og også selv ved det, hvorved de subjektive symptomer, altså dem patienten selv skal beskrive idet de ikke kan måles, måske påvirkes af deres diagnose.

man skal være meget forsigtig med forskning i psykiske lidelser/problemer.

Efter 5 minutters læsning (jeg opfordrer), står det dog klart at ....

man med fordel kan læse 5 min til? fx afsnittet "Long-Term Cognitive Sequelae":

 • ..."Attention and dysexecutive symptoms have commonly been reported with COVID-19 (typiske frontallap-problemer, der viser sig ved svigtende opmærksomhed, planlægning, sociale evner ala https://www.headway.org.uk/about-brain-injury/individuals/effects-of-brain-injury/executive-dysfunction/#whatAre
 • ... Hypoperfusion in the frontotemporal region of the brain... (man har direkte målt nedsat gennemstrømning i de forreste tindingelapper)
 • ... structural brain abnormalities thalamic and temporal regions (ændringer i thalamus og tindingelapperne; thalamus styrer bevægelser, søvn/vågen tilstand, sanser; tindingelapperne styrer bla. verbal og visuel hukommelse)
 • ...we can expect common cognitive problems that characterize demyelinating illnesses (such as MS). (kognitive ændringer fordi et beskyttende myelin-lag omkring nerverne forsvinder, sker fx ved sklerose)
 • ...link between loss of smell in COVID-19 patients and the prodromal phase of Parkinson’s disease" (tab af lugtesans linkes fx til de tidlige faser af parkinsons)
59
13. marts 2021 kl. 03:28

Jeg formoder at dem hvis journaler man har anvendt i undersøgelsen, har haft covid, og også selv ved det, hvorved de subjektive symptomer, altså dem patienten selv skal beskrive idet de ikke kan måles, måske påvirkes af deres diagnose.

man skal være meget forsigtig med forskning i psykiske lidelser/problemer.

Efter 5 minutters læsning (jeg opfordrer), står det dog klart at ....

man med fordel kan læse 5 min til? fx afsnittet "Long-Term Cognitive Sequelae":

 • ..."Attention and dysexecutive symptoms have commonly been reported with COVID-19 (typiske frontallap-problemer, der viser sig ved svigtende opmærksomhed, planlægning, sociale evner ala https://www.headway.org.uk/about-brain-injury/individuals/effects-of-brain-injury/executive-dysfunction/#whatAre
 • ... Hypoperfusion in the frontotemporal region of the brain... (man har direkte målt nedsat gennemstrømning i de forreste tindingelapper)
 • ... structural brain abnormalities thalamic and temporal regions (ændringer i thalamus og tindingelapperne; thalamus styrer bevægelser, søvn/vågen tilstand, sanser; tindingelapperne styrer bla. verbal og visuel hukommelse)
 • ...we can expect common cognitive problems that characterize demyelinating illnesses (such as MS). (kognitive ændringer fordi et beskyttende myelin-lag omkring nerverne forsvinder, sker fx ved sklerose)
 • ...link between loss of smell in COVID-19 patients and the prodromal phase of Parkinson’s disease" (tab af lugtesans linkes fx til de tidlige faser af parkinsons)
57
12. marts 2021 kl. 23:17

Covid 19 kan sikkert give psykiske lidelser i sig selv, men hvor mange havde erhvervet nogle via isolering og restriktioner?

Typisk er problemer med åndedræt/vejrtrækning, og ældre personer med KOL, dårlige lunger mv. vil jeg tro nemt kan få iltproblemer. Dette kan give problemer med hjernen. Jeg tror, at det er mere sandsynligt, end det er selve Covid-19 virussen.

Isolering og restriktioner alene tvivler jeg på giver mange psykiske lidelser, men det kan sikkert forekomme for ganske få.

56
12. marts 2021 kl. 21:12

Jeg formoder at dem hvis journaler man har anvendt i undersøgelsen, har haft covid, og også selv ved det, hvorved de subjektive symptomer, altså dem patienten selv skal beskrive idet de ikke kan måles, måske påvirkes af deres diagnose.

Den videnskabelige artikel: However, it is important to understand that the neuropsychiatric manifestations, such as PTSD, depression, or anxiety, following COVID-19 infection could also be a psychological reaction to being infected, being in intensive care unit or experiencing stigma of contracting the infection.

Placebo er effekten af, at en virkningsløs behandling forårsager en bedring i patientens tilstand. Sjovt nok findes der endog placeboeffekt, selv om patienten ved at det er kalktabletter. Det er altså meget svært at lave analyser der ikke påvirkes af, der, populært sagt, nurses in patienten.

Den modsatte effekt er noncebo, hvor frygten og bekymringen over en belastning (dvs. det modsatte af en behandling, covid, mulig radioaktiv forurening osv), forværrer patientens tilstand.

Det har den oprindelige artikel med, men det har man ikke lige gidet skrive i ovennævnte, danske artikel.

De psykiatriske diagnoser (og jeg har forstået at der ikke eksisterer et en objektiv test for diagnosen PTSD), bliver ofte kritiseret for at give forkert resultat; jeg formoder at ophavsmændene ikke har gjort deres arbejde dårligt, men at opgaven simpelthen er for svær eller umulig.

En hyppig kritik går på depressionsdiagnosen, hvor snart den ene, snart den anden, ifølge skemaet har behandlingskrævende depression.

En psykiater bruger tricks som at observere patientens mimik, eventuel forpinthed, responstid mv. for at kunne diagnosticere korrekt. Og så lytte til patienten, for at denne kan ytre om han selv føler at en behandling er nødvendig.

Lang historie kort: man skal være meget forsigtig med forskning i psykiske lidelser/problemer.

Jeg finder det det glade galskab at 95% af de undersøgte skulle have symptomer på PTSD. PTSD, som det løseligt er defineret, er en invaliderende tilstand, hvor en høj andel af patienterne begår selvmord, førtidspensioneres, og er misbrugere. Så den konklusion får alarmklokker til at ringe.

Den egentlige artikel omhandler en metaanalyse, altså en analyser af andre analyser; så at tracke baglæns til oprindelige data er et større arbejde.

Efter 5 minutters læsning (jeg opfordrer), står det dog klart at nærværende artikel, såvel som den engelske den nok er oversat fra, har en noget alternativ fortolkning af hvad der faktisk står i den oprindelige artikel.

Angående dit spørgsmål:Hvilken andel af dem der definerer sig selv som senfølgeramte, har ovennævnte psykiske symptomer, ved jeg ikke. Jeg tror gerne at en betydelig del af disse har symptomer der kan verificeres med objektive undersøgelser. En lungebetændelse er farlig, og faktisk dødelig udgang for især svækkede ældre. Lungerne har svært ved at komme sig, og for skader som for KOL, kan de være permanente.

Covid kan være slem nok, men det er som om at medierne og politikerne arbejder på at forfærdeliggøre virkeligheden en ekstra tand.

55
12. marts 2021 kl. 15:37

Evakueringen af op mod 160.000 mennesker efter ulykken har skabt stress, angst, misbrug, diabetestilfælde, depression, PTSD (21 procent af befolkningen ved Fukushima)

Nu rammer COVID19-senfølgerne per definition folk, der vitterligt har fået COVID19 og ikke folk, der primært frygter det. Jeg mener derfor ikke, at man helt kan drage sammenligninger med evakueringen ved Fukushima.

Jeg vil dog fire lidt og sådan set gerne tro, at nogle folk kan blive syge af corona-angst pga. mediedækningen, på tværs af ramte/ikke ramte. Men sådanne symptomer af rene psykosociale årsager burde være mere jævnt fordel på tværs af syge/ikke-syge, og vel selektivt ramme de i forvejen mere psykisk modtagelige. Og ikke rumme fx lugttab eller de defekter på åndedrættet, som eksperter kan pinpointe til akutte skader på specifikke steder i hjernen, skabt af COVID19-virus.

Nogle af de senfølgeramte har været bomstærke og selvtillidsfyldte forinden og har været meget forbavsede over senfølgerne, efter at de blev ramt af dem. Ad artiklens "en stigning i antallet af tidligere covid-19-patienter, som oplever psykiatriske og kognitive problemer, selvom de ikke tidligere har haft lignende problemer."

I din formulering

nærliggende at tro at en del af disse observationer skyldes regeringen og mediernes håndtering af coronasituationen.

indlæste jeg, at du mente, at senfølgerne altovervejende nok var 'noget psykisk', altså uden sammenhæng med COVID19, der således blev noget hvidvasket mht. senfølgevirkninger. Var det fejllæst(?)

54
12. marts 2021 kl. 12:37

Jo.

Senfølgerne, som beskrevet i artiklen herover, er også depression og PTSD. Hvilket er en delmængde af det man kalder affektive lidelser.

Disse symptomer er også oplistede her:

https://ing.dk/artikel/fukushima-frygt-radioaktivitet-gjorde-flere-syge-end-straalingen-244596

"Evakueringen af op mod 160.000 mennesker efter ulykken har skabt stress, angst, misbrug, diabetestilfælde, depression, PTSD (21 procent af befolkningen ved Fukushima), psykiske lidelser og selvmord i et omfang, så over 2.000 mennesker menes at være døde"

Jeg benægter ikke at åndenød mv kan være fysiske symptomer, men det formoder jeg kan måles ved at se på blodets iltning, scanningsbilleder af lungerne, osv.

Det er ikke anderledes end for "HPV-pigerne", hvor frygt og bekymring helt sikkert har spillet en rolle i forhold til deres symptomer.

53
12. marts 2021 kl. 11:46

nærliggende at tro at en del af disse observationer skyldes regeringen og mediernes håndtering af coronasituationen.

Nej.

"Senfølgerne er udtalt træthed, åndenød, muskelsmerter, brystsmerter, hoste, tab af smags- og lugtesans og hovedpine", jf. SST. (Fundet på https://www.dr.dk/engagement/taet-paa/stil-spoergsmaal-om-covid-19-senfoelger-hvad-ved-vi-og-hvad-mangler-vi-svar-paa, hvor en stribe patienter vender senfølger med en læge og en senfølge-patient). Lugttab er ret udbredt efter virus og rigtigt meget efter Covid19, og jeg har aldrig set lugttab beskrevet som en psykologisk følgevirkning noget steds.

Mht. åndenød derimod, så er hyperventilering pga. angst, ganske alm. og udbredt. Men det smarte er, at den kurerer sig selv, om ikke andet i ekstreme tilfælde, hvor patienten besvimer: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/psyke/sygdomme/angsttilstande/hyperventilation/.

Mekanismen er, at folk ved hyperventilering trækker vejret for godt, modtager for meget ilt og kommer af med for meget CO2, så blodets pH-værdi ændrer sig i uheldig grad. Tilsidst besvimer de - og begynder derefter at trække vejret normalt. Den mekanisme kender lægerne så og slæber sikkert de dånede patienter tilbage ud i venteværelset i stedet for fx ind i respirator.

52
12. marts 2021 kl. 09:50

Jævnfør Ingeniørens artikel "Fukushima: Frygt for radioaktivitet gjorde flere syge end strålingen", er det nærliggende at tro at en del af disse observationer skyldes regeringen og mediernes håndtering af coronasituationen.

I så fald, vil en artikel som denne, blot generere flere syge.

51
12. marts 2021 kl. 09:33

Hanne Koplev:

...This test gives however only an account of lead present in circulating blood but cannot show how much lead is stored in the body...

tak for interessante links mv., der bekræftede det forventede: at blodbly viser den aktuelle miljøpåvirkning, men ikke den historiske.

Men vel ikke et argument for, at samfundet aktuelt skal flytte fokus fra COVID19-vaccine og over på yderligere at reducere bl.a. bly i miljøet samt undersøge og behandle mulig ophobet bly i folks kroppe? Seriøse COVID19-senfølger rammer i den vestlige verden pletvist også folk født efter 70'erne, og som livslangt må have været udsat for langt lavere blypåvirkning end os de ældre. Umiddelbart tænker jeg at bly nok ikke en altafgørende, udløsende faktor på vores breddegrader (uden på nogen måde derved at fraskrive selv meget lave blyniveauer sundhedseffekter)?

50
11. marts 2021 kl. 16:33

der er konstateret dødsfald med Astra zeneca´s vaccine iform af blodpropper. Behandling stoppet.</p>
<p>At der kan være problemer, vidste vi nok alle. Der reageres fornuftigt ved at stoppe vaccinationen og undersøge problemet.

COVID19 i sig selv giver kraftige ændringer i blodpladeaktiviten oa., der giver væsentlig forhøjet risiko for blodpropper. Eks. på veneblodpropper hos 10-35% hos COVID-19 patienter og 60% blandt dem, der efter dødsfald blev undersøgt af retsmedicinere: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7492826/.

Altså blodproprisiko ved COVID19 kunne vise sig >> ved vaccination?

Hvem ved - måske er vaccinen lidt for effektiv - skal fortyndes oa. Eller skal man til at indkredse folk, der er forhåndsdisponeret for blodpropper og give lidt antikoagulerings-medicin inden vaccination. Interessant at se opfølgningen.

49
11. marts 2021 kl. 15:06

Hvad er det lige for en langtidseffekt du ville forvente af en vaccine der hjælper kroppen med at producere antistoffer imod et specifikt protein, men som forøvrigt er helt ude af kroppen indenfor meget kort tid?

Tak for din kommentar. Jeg gætter ikke, men holder mig til videnskabelig dokumentation. Ang. forskning i vacciner finder jeg arbejde af Prof. Stabell Benn og Prof. Aaby interessant. Ligeledes finder jeg deres kommentarer til Covid-19 pandemien interessante. Derimod finder jeg, at ex-direktør for Lægemiddelstyrelsen Thomas Senderovitz oversælger vacciner med udsagn, som han ikke har videnskabelig dokumentation for. F.eks. når han udtaler om Pfizers mRNA vaccine: "Direktør for Lægemiddelstyrelsen: Nu har vi en effektiv og sikker vaccine" (citat slut). https://medwatch.dk/Medicinal___Biotek/article12646734.eceJeg kommer gerne med flere eksempler, hvis det ønskes?

48
11. marts 2021 kl. 15:00

år jeg f.eks. påpeger, at mRNA-vacciner ikke er undersøgt for mulige langtidsbivirkninger

Du kunne jo også prøve at forstå hvad mRNA vaccinen er og hvordan den virker. Hvad er det lige for en langtidseffekt du ville forvente af en vaccine, der hjælper kroppen med at producere antistoffer imod et specifikt protein, men som forøvrigt er helt ude af kroppen indenfor meget kort tid?

Hvis det er antistofferne selv du er bange for kan vi lige så godt lægge os til at dø allesammen. Enten får du dem som følge af en infektion, eller også får du dem som følge af vaccine. (Tilbage er der naturligvis den lille del af befolkningen der, egocentreret, vælger at nasse på den fælles opbyggede flokimmunitet ved at gemme sig indtil det hele er overstået. Det er den slags mennesker der er direkte skyld i tilbagevendende epidemier af invaliderende børnesygdomme, udbrud der kunne have været undgået hvis alle udviste samfundssind)

En af mine ungdomsvenners lillebror var i øvrigt hjerneskadet af fåresyge. Den "naturlige" måde at opbygge antistoffer på er ikke altid at fortrække - oftest tværtimod. Varige fysiske skader er en særdeles veldokumenteret "bivirkning" af uansvarlige forældre, der forhindrer uskyldige børn i at få MFR vaccine.

47
11. marts 2021 kl. 13:53

Min kone fortæller mig lige nu at der er konstateret dødsfald med Astra zeneca´s vaccine iform af blodpropper. Behandling stoppet.

Jo, men sammenfald af omstændigheder behøver ikke at være årsagssammenhæng. Og nej, det er ikke konstateret at vaccinen er årsag. I hvert fald ikke endnu.

Ifølge det europæiske lægemiddelagentur, EMA, er der frem til 9. marts blevet indberettet 22 tilfælde med blodpropper hos de omkring tre millioner personer, der er blevet vaccineret med AstraZeneca-vacciner i EU.

Kilde: dr.dk

Når man vaccinerer 3 millioner, hvoraf mange er i en af risiko grupperne, så må man vel forvente at nogele af dem får f.eks. blodpropper eftrfølgende. Hvor mange af dem havde fået blodpropper uden vaccine? Hvor mange ville være døde af covid-19 uden vaccine?

45
11. marts 2021 kl. 11:10

OK. MVH Bjarke

Min kone fortæller mig lige nu at der er konstateret dødsfald med Astra zeneca´s vaccine iform af blodpropper. Behandling stoppet.

44
11. marts 2021 kl. 10:59

hvor mit umiddelbare indtryk er, at du argumenterer udfra faglige mistanker som du kolporterer som facts.

Tak for din kommentar. Vil du gerne gøre opmærksom på, hvor du synes, at "jeg argumenterer udfra faglige mistanker som jeg kolporterer som facts", så skal jeg henvise til konkret videnskabelig dokumentation, såfremt den findes. Når jeg f.eks. påpeger, at mRNA-vacciner ikke er undersøgt for mulige langtidsbivirkninger, så kan jeg jo selvklart ikke henvise til videnskabelig dokumentation, som ikke findes.

43
11. marts 2021 kl. 10:25

Her på stedet er ingeniører i overtal og ikke læger og dyrlæger .

I vore specialer, og vore baggrunde kan vi antageligt næppe nørde i biologiske områder som du.

Og vi har næppe heller viden, til at peer reweive din dokumentation og argumenter...hvor mit umiddelbare indtryk er, at du argumenterer udfra faglige mistanker som du kolporterer som facts.

Når man vil overskride faglige grænser, er man nu nok, som det normalt er tilfældet, nødt til, at være opmærksom på modtagerens stade, dog uden at at tale ned til vedkommende.

42
11. marts 2021 kl. 10:12

Det er mere kompliceret end som så, da der f.eks. er synergi mellem bly og kviksølv (med en faktor 100 i forsøg med rotter). Der er synergi mellem kviksølv og aluminium i forsøg med cellekultur. Der er synergi mellem kviksølv og kobber. Oplysning fra materiale af Prof. Boyd Haley, USA. (Brug engelske søgeord).

Anden diagnostisk metode til diagnosticering af bly (ophobning i knogler): K-shell X-ray fluorescence. Eks: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2974701/

41
11. marts 2021 kl. 09:57

Blood level of lead does not reflect body level of lead. Et eks.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4961898/However the main tool to detect elevated levels of body lead is to measure the level of lead in blood samples. This test gives however only an account of lead present in circulating blood but cannot show how much lead is stored in the body.

For kviksølv: Mercury in human brain, blood, muscle and toenails in relation to exposure: an autopsy studyhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17931423/

For kobber gælder, at lavt blodindhold kan være enten tegne på kobbermangel eller paradoksalt nok tegn på ophobning af abnorm store depoter af kobber i indre organer (veterinær viden. Er der nogen, som ønsker dokumentation?)

40
10. marts 2021 kl. 23:35

Covid 19 kan sikkert give psykiske lidelser i sig selv, men hvor mange havde erhvervet nogle via isolering og restriktioner?

39
10. marts 2021 kl. 14:18

Dit henvisning til https://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_hydroxide er ikke noget svar på: "Henvis gerne til videnskabelig dokumentation for, at aluminiums-salte fra vacciner udskilles i urinen (og ikke deponeres i organismen). Har du bemærket denne sætning fra dit link: "Since then, multiple epidemiological studies have found no connection between exposure to environmental or swallowed aluminium and neurological disorders, though injected aluminium was not looked at in these studies." (citat slut). Forskning i eliminering af aluminium-adjuvans vil (formentlig) kræve brug af forsøgsdyr og mærket (radioaktivt mærket) aluminiums-forbindelse Forskellige aluminium-adjuvanser har forskellige egenskaber og kan ikke sammenlignes direkte. Bemærk gerne Caulfields artikel om bl.a. AAHS (adjuvansen i Gardasil), hvor de skriver, at AAHS både er fysisk og funktionelt anderledes end traditionelle adjuvanser, hvorved man ikke kan sammenligne den med andre aluminiumsholdige adjuvanser på markedet.https://www.researchgate.net/publication/6256541_Effect_of_Alternative_Aluminum_Adjuvants_on_the_Absorption_and_Immunogenicity_of_HPV16_L1_VLPs_in_MiceDertil kommer, at nogle aluminium-adjuvanser indeholder nanopartikler af aluminium, hvilket medfører en helt ny problematik.

Prof. Chris Exley omtaler virkningen af forskellige typer aluminium-adjuvans i denne video for mere information.https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=GSgk5m3tds0

37
10. marts 2021 kl. 13:46

Var bly hovedårsagen, burde størstedelen af verdens ældre befolkning have nogle livslange seriøse, neuropsykiatriske diagnoser.</p>
<p>Det ved man faktisk ikke noget om, da de ikke er blevet udredt. Førhen har man ikke diagnosticeret dem, men blot betragtet dem som dumme.

interessant sidespring. Bly har bjerge af neurologiske effekter. Der må dog være sket et drastisk fald i udsættelsen i de lande, hvor der samtidigt skete en stor reduktion, især benzin-bly. Altså burde der være et senere tidspunkt, hvor der er sket eller kommer til at ske et tilsvarende fald i sen-neurologiske følger, hvis bly var altdominerende årsag (og der tages højde for mest relevante confounders). Bly-udsættelsen faldt drastisk i 70'erne, altså for ca. 50 år siden. Data og iagttagelser af 'faldet/faldene' burde vel allerede være derude et eller andet sted. . Flere forskere har koblet vold, kriminalitet og bly, som andre forskere så mener kan forklares på anden vis, ved at inddrage confounders: https://en.wikipedia.org/wiki/Lead%E2%80%93crime_hypothesis

35
10. marts 2021 kl. 12:43

Var bly hovedårsagen, burde størstedelen af verdens ældre befolkning have nogle livslange seriøse, neuropsykiatriske diagnoser.

Det ved man faktisk ikke noget om, da de ikke er blevet udredt. Førhen har man ikke diagnosticeret dem, men blot betragtet dem som dumme.

Min kone har stillet ADHD diagnosen på mange voksne mennesker.

Og verden er en anden i dag. Opmærksomhedsforstyrrelser er en alvorlig lidelse, i et samfund hvor alt kræver en uddannelse.

32
10. marts 2021 kl. 12:07

Mig:</p>
<p>"Dette og dine øvrige indlæg kunne give det indtryk, at du mener tungmetallerne er hovedårsag til de observerede psykiske men. Og (lidt indpakket) at man via dem på en eller anden vis kan og bør overflødiggøre vacciner? Her og nu ville jeg fortsat vælge vaccinen".</p>
<p>HK:</p>
<p>"Næh! Der misforstår vi hinanden. Belastning med diverse toksiske metaller kunne være en årsag til de observerede psykiske mén, hvilket, jeg mener, bør undersøges. Dit "indpakkede" spørgsmål har jeg ikke tænkt på. Det er min holdning, at de personer, som føler sig mest trygge ved vaccination, selvfølgelig skal lade sig vaccinere. Det er min holdning, at sundhedsmyndighederne fremadrettet også bør anvende præventiv medicin ved en pandemi. Dette ved f.eks. at monitere befolkningen for de vitaminer / mineraler / antioxidanter / fravær af toksiske stoffer med videre, som har betydning for immunforsvaret."

Præcisering: jeg tolker din argumentationsform i den løbende debat som en kamufleret anti-vaccinationskampagne.

Det udlæser jeg bl.a. af vendingen: "Det er min holdning, at de personer, som føler sig mest trygge ved vaccination, selvfølgelig skal lade sig vaccinere", som du serverer på et fad af en faktuelt korrekt (og formelt set) ikke-optimal sítuation med midlertidige vaccine-tilladelser. Overhældt med i en stor og løst pisket garniture-skum af tungmetal-monitering, D-vitaminer og antioxidanter, som derved fremstår som langt værre og dominerende faktorer end COVID19 (=afledning, Whataboutism).

Fordi vendingen åbner op for, at hvis fx ½-delen af befolkningen, stærkt foruroligede af dine og meningsfællers debatindlæg, fravælger vaccinen, så er det bare da helt, helt ok?

Derefter har COVID19 virus i denne ½-del af befolkningen en fortsat stor, uhæmmet grobund, hvor de kan sprede sig og mutere. Sundhedssystemet skal fortsat hoppe rundt på tungen, takle modbydelige senfølger og staten vælge mellem nedlukninger + megakompensationer ud til fx ramte virksomheder. Og/eller endnu flere vil dø en rædselsfuld død (i respirator, hvis de er så priviligerede) og andre udsættes for modbydelige, langvarige senfølger, hvoraf nogle - hvem ved - er livsvarige.

I debatten er det helt ok i andet regi at tale om mulige 'confounders', som kan forværre COVID19: rygning, overvægt, sukkersyge, tungmetaller og luftforurening. De sidste er jeg selv overordentligt interesseret i, bla. pga. langvarige, ubehaglige oplevelser dermed. Det er også ok på saglig og velunderbygget vis at debattere usikkerheder mht. vaccinetilladelser og bivirkninger.

Men det er ikke ok at bruge de sidstnævnte emner på diskret dæmagogisk og argumentationsmæssigt usammenhængende vis, at lokke befolkningsgrupper væk fra vaccineprogrammet.

31
10. marts 2021 kl. 11:59

Hvis du læser de pågående trials, vil du vide, at det er planlagt at vaccinere placebogruppen. Man vil derfor aldrig have mulighed for, på videnskabeligt vis, at påvise mulige langtidsbivirkninger.

Vaccinen tilbydes alle på frivillig basis. Det gælder selvsagt også placebo gruppen, som jo blev snydt i første omgang. Men vi har da en anden og meget større placebo gruppe: de som afstår fra at blive vaccineret.

Prøv at google børnevaccinationsprogrammet og beregn mængden af aluminium, som danske børn udsættes for.

Aluminiums salte er vandopløselige, og udskilles med urinen.

29
10. marts 2021 kl. 11:20

[1] Jo, der vil være enkelte tilfælde også af alvorlige bivirkninger. Som der er ved al medicin. Og det afvejes naturligvis mod effekten.

Ang. sikkerhed af HPV-vaccine vil jeg gøre opmærksom på side 7 i denne ph.d.-afhandlingen om HPV vaccinen ”Benefits and Harms of the Human Papillomavirus (HPV) Vaccines” af MD Lars Jørgensen. ”Artikel 4: Vores systematiske oversigt af 24 kliniske studierapporter med næsten 100.000 deltagere viste, at HPV-vaccinerne efter fire års opfølgning nedsatte HPV-relaterede forstadier til kræft og behandlingsprocedurer, men øgede alvorlige nervesystemsskadevirkninger og generelle skadevirkninger. Studierapporterne brugte utilstrækkelige forsøgsdesign og underrapporterede alvorlige skadevirkninger, hvilket forhindrede en adækvat (nøjagtig) vurdering af skadevirkningerne”. https://drive.google.com/file/d/1B823OIQ3-5pBlEqRvTpD5HAcu80o9vVP/viewEndvidere dette fra MTV-rapporten fra 2007, side 49 : "I de publicerede studier, hvor HPV-vacciner har været undersøgt har placebovacciner indeholdt adjuvans, hvilket kan forklare, at der har været stort set den samme forekomst af bivirkninger i vaccine- og kontrolgrupperne." (citat slut) https://www.sst.dk/~/media/38191187F19A446F8A0B7E41349D7A2C.ashxUnderforstået......alle vaccineingredienser er ikke undersøgt for sikkerhed og der er utilstrækkelige forsøgsdesign og underrapporterede alvorlige skadevirkninger, hvorfor (citat af Lars Jørgensen) "det er ikke muligt at foretage en risk-benefit vurdering af HPV vaccinerne, da datagrundlaget ikke er stærkt nok”.

28
10. marts 2021 kl. 11:06

Mængden af metal i vaccinerne er nu ekstremt lille.

Prøv at google børnevaccinationsprogrammet og beregn mængden af aluminium, som danske børn udsættes for. Skal du sammenligne med mængden af aluminium i føden, skal du dividere med 1000, da kun ca. 0,1 % af aluminium optages ved oral eksponering. Her er en udregning for vaccination af et 3-mdr. gammelt barn, som får Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccinen Pentavac og Pneumokokvaccinen Prevenar® 13. Barnet udsættes altså for 0,425 mg aluminium ved 3-måneders vaccination. Modermælk indeholder 0,04 mg/L aluminium. Et nyfødt barn spiser ca. 600 mL modermælk pr. døgn, hvilket giver 0,024 mg aluminium dagligt. Modermælken betyder derfor en belastning af barnet med 0,000024 mg aluminium. https://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/1999/87-7909-367-1/html/bil13.htm

27
10. marts 2021 kl. 09:08

Her er det så jeg undrer mig. Har Hanne Koplev overhovedet argumenteret imod vacciner? Jeg har lige læst alle indlæg igennem, og der er altså intet.</p>
<p><a href="https://ing.dk/artikel/vi-kan-ikke-sidde-f..">https://ing.dk/artikel/vi…;.

Altså, jeg synes der er nogen, som har "glemt" at de Covid-19 vacciner vi i øjeblikket behandler hele befolkningen, i foreløbigt den vestlige verden, er godkendt med ansvarsfritagelser for netop langtidseffekter.

Det er normalt ikke noget man gør.

Der sker sandsynligvis ikke noget, og vi vinder utroligt meget ved vaccinerne.

Så hvorfor ikke lægge den diskussion til stel, ved at sige at vi accepterer den risiko med åbne øjne, i stedet for at kritisere de som påpeger at der er mangler i den videnskabelige metode lige nu.

26
10. marts 2021 kl. 08:59

Kristian Glejbøl: du skriver (citat):

Hej Hanne, hvis du markerer den teskt du gerne vil citere, og klikker på svar, gør hjemmesiden det hele for dig. Det gør det lidt nemmere at læse kommentarsporet.