Ny folke-pc: To trykfølsomme skærme for 400 kroner
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny folke-pc: To trykfølsomme skærme for 400 kroner

Nicholas Negroponte har fremvist en protype på XO-2, der forventes på markedet i 2010 til en pris på 75 dollar, hvilket er under 400 kroner.

Den amerikanske netguru står bag projektet One Laptop Per Child (OLPC), som i første omgang satser på at producere en bærbar pc til 100 dollars.

Den nye udgave består af to trykfølsomme skærme, men mangler til gengæld det fysiske tastatur. Det er dog muligt at fremkalde et virtuelt tastatur på den ene trykfølsomme skærm, mens den anden skærm fungerer som et ganske almindeligt display.

Ulands-projektets eget billede af mini-computeren med to trykfølsomme skærme.

Ved at anvende to trykfølsomme skærme kan XO-2 også bruges som en ganske almindelig bog, hvor det er muligt at vise to sider ad gangen.

XO-2 er kun halv størrelse af den nuværende XO, hvorfor den ifølge Negroponte vil være nemmere at transportere for børn, der har brug for den både i skolen og hjemme. De trykfølsomme skærme er designet af Pixel Qi, der er grundlagt af Mary Lou Jeosen, som tidligere var teknisk chef for OLPC.

Mens OLPC har fremvist protypen og har lagt sig fast på designet og valg af farver, der bliver hvid og grøn, er der endnu ikke offentliggjort tekniske specifikationer. Den nuværende XO er baseret på en Geode-processor fra AMD samt Linux. Dog har OLPC for kort tid siden annonceret, at XO også vil kunne leveres med Windows XP.

De første billeder, der er blevet offentliggjort, viser en væsentlig mere moderne computer end den oprindelige XO, der indtil nu er leveret i 600.000 eksemplarer.

En touch-screen egner sig ikke til egentlig skrivning, så stile og lignende vil næppe være særligt behagelige at skrive på XO-2'eren. Forhåbentlig får den USB-porte, ligesom på XO-1, så man har muligheden for at tilslutte et eksternt tastatur (selvom skolebørn, der får den udleveret ifbm. skolegang næppe har mulighed for at skaffe et USB-tastatur).

Via G1G1 købte jeg iøvrigt en XO-1, og med den interesse der har vist sig for den blandt venner og kolleger, så kan jeg ikke forstå hvorfor OLPC ikke udbyder den til almindeligt salg (til en pris, der dækker omkostning ved stykvist salg) - salget til private ville på den måde bidrage til at nedbringe stykprisen, og der er alligevel allerede et brugtmarked for XO-1'eren, f.eks. på Ebay.

  • 0
  • 0

Hvis vi gennemtænker dette hvorfor så noget som ligner en PC.?

Hvis jeg skulle gøre det billigt og enkelt, så ville jeg lave noget som ligner en mellemting mellem MP3 og PDA.

En lille skærm på 5X5 cm, en højtaler/(minijack) og en styre endhed med noget ala et joystik. + en hånddrivet generator. (høretelefon bør også følge med.)
Så kan du lave lyd filer som både børn og voksne kan lytte til imens de arbejder. Og så når de er færdig med en lyd fil, så kan de bruge styredimsen til at vælge/ændre/....
De kan både skrive små beskeder eller gennemføre en multiply-choice test som læren så kan modtage senere .... (Bluetooth?)

Lad os ændre verden, ved at hjælpe alle. Ikke kun dem som er børn eller dem som vil lave en ny, billig pc.

Men ellers er det en god ide. (Når man bare vil lave en billig pc.)

  • 0
  • 0

"Hvorfor en bærbar og et tastatur?"

For XO-2 ville muligheden for at bruge et eksternt tastatur betyde at begge skærmhalvdele er til rådighed til visning af tekst og billeder.

Men som sagt så er det næppe en løsning for skolebørn, og derfor må jeg spørge om ikke XO-1'erens design er bedre (til børn) end XO-2'erens? (XO-1 egner sig ikke rigtigt til voksne pga. den lille afstand mellem tasterne).

"Lad os ændre verden, ved at hjælpe alle. Ikke kun dem som er børn eller dem som vil lave en ny, billig pc".

Jeg synes der er kommet gang i den process, der er f.eks. kommet adskillige billige mini-bærbare (jeg så een til 219$), og også en komplet 8Watt mini-PC (fra aleutia.com), som bl.a. kan monteres med standard VESA skruer bag på en fladskærm.

Jeg tror at fremkomsten af billig, lav-energi hardware vil holde den udvikling igang, nu hvor de mange kan klare sig uden den hurtigste hardware. For at være konkret vil jeg gerne eksemplificere med Intels Atom CPU, jeg håber ikke det bliver opfattet som kritisabel reklame.

  • 0
  • 0