Ny flash-ram holder 100 år, men kan ikke overskrives

Intet mindre end en helt ny type hukommelse, som holder i 100 år. Det er, hvad Greg Rhine, chef forbrugerdivisionen hos verdens største producent af flash-ram, Sandisk, lover i et interview med amerikanske PC Magazine.

Den nye ram-type kan holde i op til 100 år. Til gengæld kan den ikke overskrives, når den en gang er fyldt med data.

PC Magazine har talt med flere chefer for Sandisk, som ikke vil ud med detaljer om teknologien bag den nye ram-type. De kalder det for "3D-hukommelse" uden at ville uddybe, hvad det indebærer.

Sandisk oplyser, at den nye hukommelsestype nu bliver testet i et pilotprojekt med en enkelt detailhandelskæde. Netop detailhandlen er ifølge producenten hovedkunden til det nye produkt.

Sandisk forestiller sig, at den langtidsholdbare hukommelse bliver brugt i digitalkameraer. Når kortet er fuldt, afleverer kunden det til sin fotobutik, som printer billederne. Samtidig får kunden hukommelseskortet med de nærmest uforgængelige originaler tilbage.

Ifølge PC Magazine har butikkerne tabt store markedsandele på print af billeder til folks private printere, og det nye kort skal være med til at vinde nogle af dem tilbage.

Derimod nævner det amerikanske magasin intet om at udnytte holdbarheden til at andre typer af datalagring, selv om netop den ringe holdbarhed af cd'er, dvd'er og harddiske giver grå hår hos mange dataansvarlige.

Sandisk er langt den største flash-leverandør på det amerikanske marked, men ikke i Europa. Selskabet annoncerede for nylig en sparerunde, fordi markedet for flash-hukommelse er faldet.