Ny dyse kaldes gennembrud i fremdriftsteknologi

9. februar 2015 kl. 08:455
Ny dyse kaldes gennembrud i fremdriftsteknologi
Illustration: Wikipedia.
En dyse kan reducere flys landings- og take-off-længder.
Artiklen er ældre end 30 dage

Et gennembrud i fremdriftsteknologi, hedder det i britiske The Engineer om 'The Vector Thrust System', som er udviklet af det EU-finansierede Acheon-projekt.

Systemet er i stand til at lede tryk og luftstrøm ud af en flymotor og på den måde styre retningen med en speciel dyse, som ikke kræver yderligere mekaniske dele, hvilket overvinder nogle af de hidtidige begrænsninger ved den traditionelle vector-tryk-teknologier, som er både kompliceret og dyr.

På den måde skulle flyenes landings- og take-off-længder blive kortere, ligesom flyene skulle få bedre manøvredygtighed.

Projektet har involveret seks universiteter og to forskningsinstitutioner fra forskellige EU-lande. Blandt andet er dysens design baseret på to teknologier, homerdysekonceptet fra universitetet i Modena og Reggio Emilia i Italien og så Peace, der står for Plasma Enhanced Actuator for Coanda Effect, som forstærker effekten af dyse - en teknologi, og som er skabt af universitetet i Beira Interior i Portugal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lincoln University i England har efterfølgende vurderet teknologien til forskellige anvendelser, blandt andet et ubemandet luftfartøj, vertikal start og landing samt i militære troppetransportfly.

Desuden kigger projektet på, om teknologien kan benyttes andre steder, blandt andet til at hjælpe landmænd med at kontrollere sprøjtning med gift. Ligeledes kan teknologien bruges til printere.

Konsortiet håber på at kunne fortsætte projektet og udvikle en fuldt funktionel flyvende prototype.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
12. februar 2015 kl. 06:58

Det blev jeg ikke meget klogere af. Hvordan virker skidtet?