Ny DR-sender giver støj på TV2
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny DR-sender giver støj på TV2

Helt nye FM-sendere, der skulle forbedre modtagelsen af DR Radios programmer på Lolland-Falster, generer i stedet modtagelsen af fjernsynsprogrammerne fra DR og TV2. Signalet fra FM-senderne kan nemlig overstyre ældre antenneforstærkere, der ikke havde problemer med det tidligere DR-signal.

Den nye FM-hovedstation er den 14. i Danmark og har især været nødvendig, fordi der efterhånden udelukkende bruges transportable eller mobile modtagere til FM. Derfor var den beskedne feltstyrke fra den eksisterende FM-sender i Næstved – der skulle række op til 70 km væk – ikke længere nok.

»Det var uundgåeligt, at der ville komme forstyrrelser i et eller andet omfang, og det beklager vi naturligvis,« siger ingeniør Jørn Andersen fra DR Teknologi.

Forstyrrelserne opstår typisk, fordi det nye kraftige FM-signal sniger sig ind i signalvejen til TV-modtageren. Derved kan der ske overstyring af ældre antenneforstærkere eller videobåndoptagere, og det påvirker fjernsynssignalet. Forstyrrelsen opstår altså hos seeren selv, og skyldes kun indirekte DR's nye FM-sendere.

Problemet løses enklest ved at koble en eventuel FM-antenne ud. Den teknisk mest korrekte løsning er dog at nedføre FM-signalet separat, så det ikke kan påvirke antenneforstærkeren til fjernsyn.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten