Ny chip fordobler hastigheden på dit trådløse net til 600 Mbit

Den amerikanske chipudvikler Qualcomm er klar med en ny radiochip til den seneste udgave af standarden bag de trådløse wi-fi-netværk, 802.11n. Chippen fordobler hastigheden på wi-fi-netværkene til 600 megabit per sekund, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Chippen, der bærer betegnelsen N-Stream Wireless Lan WCN1320, anvender Mimo (Multiple Input / Multiple Output). Det betyder, at såvel sender som modtager er udstyret med flere antenner. Dermed er det muligt at transmittere flere bit på samme frekvens. Desuden øges både rækkevidde og radiolinkets stabilitet.

Den høje hastighed bliver opnået ved på en og samme tid at sende på de to frekvensbånd, som er til rådighed for wi-fi-netværk, 2,45 GHz samt 5 GHz.

Qualcomm er meget tidligt ude med de nye chip, idet den endelige version af IEEE 802.11n endnu ikke er endeligt vedtaget. Der mangler dog kun de sidste finpudsninger.

Qualcomm forventer at sende chippen på markedet senere på året, hvilket betyder, at de første produkter, som du kan få fingre i gennem din lokale hardware-butik, skal være på markedet i begyndelsen af næste år.

Det er dog værd at notere sig, at der er tale om en tidlig løsning, der kun når 600 Mbit/s, når der udelukkende anvendes produkter baseret på netop denne chip. Anvendes chippen sammen med andet udstyr, vil den dog fungere med op til 300 Mbit/s ligesom nuværende Mimo-produkter.

Qualcomm har fremstillet et referencedesign, så wi-fi-firmaerne nemt kan designe produkter, der er baseret på chippen. Den er fremstillet i en 65-nm-CMOS-proces og fylder blot 12 gange 12 mm. Qualcomm kan også levere et komplet modul, hvor øvrige komponenter til referencedesignet allerede er integrerede.

Dokumentation

Qualcomm pressemeddelelse

Emner : Wi-Fi
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Fra artiklen.

Desuden øges både rækkevidde og radiolinkets stabilitet.

Jeg kan ikke finde noget om forøget rækkevidde i pressemeddelelserne, så det tyder på vi må nøjes med 300 meter som som standarden allerede har givet os.(de 300 meter er low speed)

Lavt strømforbrug, dobbelt forbindelse endda i 2 forskellige frekvensbånd, og dobbelt båndbredde er vel grund nok til at vælge produkter med den nye chip.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten