Ny bog giver gode råd om varmepumper

Går du og overvejer at skifte dit gamle varmeanlæg ud med en varmepumpe af en slags? Eller arbejder du med opvarmning og energibesparelser i dit professionelle liv?

I begge tilfælde er der rigtig god - og meget udførlig - hjælp at hente i et lille nyt opslagsværk, som Dansk Energi og Energistyrelsen sammen udgiver tirsdag.

Energistyrelsen er med i projektet, fordi varmepumper kan medvirke til, at Danmark i fremtiden kan blive et fossilfrit samfund, og derfor skal udbredelse af varmepumperne intensiveres.

'Den lille blå om Varmepumper' giver overblik over, hvilke typer varmepumper der er på markedet samt deres energimæssige og økonomiske nøgletal, og bogen giver eksempler på og sammenligninger varmepumperne med andre opvarmningsformer. Der er også gode råd omkring brug af varmepumper og installation af disse.

Del af serie om energibesparelser

Hos Dansk Energi har man ifølge forskningskoordinator Jørgen Borup oplevet et stigende behov for tilgængelig viden om varmepumper. Det har fået organisationen til at udarbejde opslagsværket.

»Et stigende antal danskere har fået øjnene op for fordelene i en varmepumpe til boligen. Men det er vigtigt, at både kunder og installatører kan få den nødvendige viden og tryghed omkring varmepumpen,« siger Jørn Borup.

Bogen er først og fremmest tilegnet energikonsulenter, rådgivende ingeniører, installatører og andre, der arbejder med energieffektivisering af bygninger ved anvendelse af varmepumper og udsendes til VVS'ere, og energikonsulenter.

Men den kan frit downloades af alle på Dansk Energis hjemmeside.

'Den lille blå om Varmepumper' er det seneste skud på stammen af en serie, der er udviklet til brug på energispareområdet.

Der er tidligere udgivet 'Den lille blå om varme', 'Den lille blå om ventilation', 'Den lille blå om sparepumper' og 'Den lille blå om systemoptimering'.

Dokumentation

Her kan bogen frit downloades

Emner : Varmepumper
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten