Ny BMW skifter farve og udseende efter dit humør

Plus5. januar kl. 16:233
Ny BMW skifter farve og udseende efter dit humør
På konceptbilen fra BMW kaldet i Vision Dee, kan 240 paneler rundt på bilen skifte mellem 32 forskellige farver. Illustration: BMW.
To konceptbiler fra BMW viser, at vi i fremtiden kan skifte farve på bilen med et snuptag. En af bilerne har augmentet reality i forruden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Personligt har jeg altid være glad for røde biler. Jeg synes, at de skiller sig ud fra den store masse af hvide, sorte og sølvfarvede, der synes at være danskernes foretrukne kulør.

Men en dag ville det måske være rart med en grøn bil, eller en blå eller en bolsjestribet!

Og lige netop det kan måske gå hen og blive til virkelighed. På årets CES messe i Las Vegas, har BMW vist to konceptbiler begge kaldet for i Vision Dee, hvor Dee står for ‘Digital Emotional Experience’.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
8. januar kl. 16:43

Humørafhængige farver på bilen lyder ligeså relevant når BMW præsenterer det i 2023, som da Toyota gjorde det for rundt reget 10 år siden. Et fjollet spild af intellektuelle og økonomiske ressurcer, der kunne være brugt bedre på udvikling af mere effektive systemer til regenerativ bremsning og mere effetiv fremdrift og energilagring i køretøjerne. På den måde kunne BMW opnå en reduktion af køretøjernes køreklare vægt og derigennem være tro mod sit slogan om "køreglæde". Den ellers meget roste i4 er nyligt blevet prøvekørt i en M-version på en bane. Her måtte den regulere ned på motoreffekten efter ca. halvdelen af 1. omgang. Bilen er ganske enkelt for tung til at batterier og effektelektronik kan levere fuld power til så mange accelerationer hurtigt efter hinanden. Men er "køreglæde" nødvendigvis lig med kraftige accelerationer, hårde opbremsninger og hvinende dæk i hver kuve??

2
6. januar kl. 11:51

Kender du det, at man lige har parkeret sin nye røde dyt på parkeringspladsen og nu er den væk? Nårh nej, det var jo i går den var rød 😊

1
6. januar kl. 03:20

Overskriften foranledigede mig til at tro, at bilen aflæste chaufførens kropsdata: Hvor svedige er hænderne på rattet? Hvad er pulsen? Flakker blikket rundt? o.m.a. og indrettede farven herefter ;-)

Man kunne også aflæse accelerationen frem mod forankørende, hvor der bliver bremset i sidste øjeblik (dynamisk chikane), eller langvarig preskørsel/tæt-på-kørsel (statisk chikane) og så gøre bilen "vej-vrede-rød".

Grove hastighedsoverskridelser kunne farve bilen wannabe ambulance gul/grøn.

Eller dem der ligger konstant i yderbanen med (gerne lidt under) fartgrænse-hastighed, kunne få politi-striber på siden.

Det er bare at bruge alle bilens sensorer på en lidt kreativ måde :-)