Ny blogger på ing.dk: Hvordan bruger vi intelligent teknologi klogt?

En ny uge - en ny blogger på ing.dk. I denne uge byder vi velkommen til Hans Jørgen Skovgaard, der vil skrive om en boomende tendens, hvis konsekvenser er svære at overskue, men som mange har en mening om: intelligent teknologi, kunstig intelligens og Internet of Things.

Hans Jørgen er ingeniør og cand.scient. i AI og arbejder som udviklingschef i Milestone Systems, og i sit første blogindlæg skriver han bl.a.:

»Jeg var i Japan tidligere på året og mødte en designgruppe, som var i gang med at designe et 'virtuelt kamera', som en kameramand skulle bruge til at optage fodboldkampe med.

Ideen er, at man monterer 40 højopløsningskameraer på stadion og derefter kombinerer alle video-feeds til en 3D-model i realtid.

Nu har man en fodboldkamp, hvor kameramanden kan 'gå' rundt på banen, mens kampen spilles, og tjekke, hvad målmanden eller dommeren kan se i en given situation. En almindelig mus kommer til kort her, da man styrer både sin egen position X,Y,Z og retning samt kameraets Pan, Tilt og Zoom samtidig.

At lave en 3D-model i realtid er egentlig ikke et særligt vanskeligt matematisk problem, der er bare voldsomt meget data, der skal beregnes, og synkroniseringen mellem kameraerne skal være ultra-præcis.

Der kommer nu tilstrækkelig kraftige computere til at kunne håndtere dette, så måske OL i fodbold i 2020 går hen og bliver en ekstra spændende oplevelse?«

Du kan læse hele Hans Jørgens indlæg og diskutere med ham her.