Ny blogger: Lad os finde intelligente transportløsninger

12. juni 2017 kl. 11:466
Svend Tøfting har flere bud på, hvordan trafikken kan styres mere intelligent.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vi har glædet os til at byde velkommen til en ny ’gammel’ blogger, som efter flere års pause igen er klar til at blogge om et emne, der stadig er brandvarmt.

Svend Tøfting skal nemlig på bloggen Intelligent transport bl.a. skrive om ITS (intelligente transportsystemer), og hvordan vi løser udfordringer i trafikken. Han er projektleder for regional udvikling i Region Nordjylland, formand for interesseorganisationen ITS Danmark og trafikekspert hos IDA. Han er endvidere ansvarshavende redaktør af fagbladet Trafik&Veje.

I sit første blogindlæg skriver han bl.a.:

'Vi skal have flere i busserne og i bilerne. Vi skal have trafikanterne til at anvende den trafikale infrastruktur på en bedre måde. Vi skal i højere grad benytte cyklen til pendling og på de kortere ture.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi skal have flere i den kollektive trafik og få de trafikanter, der har mulighed for det, til at køre på tidspunkter, hvor der er plads på vore veje. Endelig skal bilisterne motiveres til sikker og miljømæssig ansvarlig kørsel.

Det kan bl.a. ske ved:

  • At få bilister til at køre med mere ensartet hastighed og sikre at der ikke er lokale flaskehalse.
  • At flytte noget af trafikken fra spidsperioderne morgen og eftermiddag til perioder med mindre trafik.
  • At få flere ind i bilerne. Der er f.eks. i gennemsnit kun 1,1 i hver bil i spidstimen på Køgebugtmotorvejen.
  • At øge brugen af cykel på især de korte ture.
  • At få intelligente rejser med de bedste kombinationer af bil, kollektiv trafik, cykler og gang samt deleløsninger.'

Læs hele indlægget her, og følg Svend Tøftings blog, Intelligent transport, her - hvor du også kan finde hans stadig relevante blogindlæg fra hans forrige blog, Intelligent trafik.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
25. september 2017 kl. 17:04

I massedimensioneringstider er der kun få virksomheder, der tilbyder smarte transporttjenester. Fra bilbranchen kan jeg ikke rigtig tænke på et firma (udover Tesla), som giver noget meningsfuldt. Hvad angår de mobile transportløsninger, har der ikke været nogen anden leder på markedet udover Sortimo - https://www.sortimo.dk/ Jeg synes det er på tide at tage omtanke på transportkonceptet og omdefinere det ...

4
13. juni 2017 kl. 01:05

Kollektiv trafik er genial HVIS den kører til rette sted på rette tid UDEN skift!

Dermed kan transporttiden udnyttes fornuftigt i stedet for at hver enkelt billist spilder tiden med at "tælle vejstriber" og køre ind i hinanden fordi spildtiden i bilen forsøges brugt på noget, der i øjeblikket synes fornuftigt: læse og skrive sms'er, mails, læse breve, lægge makeup, snakke i telefon, ...

Jeg kører årligt 85000 km og har gjort det siden 2005 og også før den tid kørte jeg meget. Vi er RIGTIGT mange, der kører samme vej hver dag.

Der er togskinner hele vejen fra mit hjem til min arbejdsplads, hvor jag kan bruge en tjenestebil, MEN det tager 1½ time hver vej at køre selv og 3 timer + ½ times cykeltur hver vej med kollektiv trafik :(

Den lange transporttid med kollektiv trafik skyldes manglende forbindelser flere steder undervejs - at toget skal standse flere steder undervejs ville kun give ca. ½ times ekstra køretid samtidig med at togets hastighed i forhold til bilens ville kunne spare ½ times køretid.

Med fornuftige køreplaner ville jeg kunne arbejde mindst 1 time hver vej hver dag - samfundsøkonomisk ville det frigøre MANGE ressourcer!!!

De allerbedste hilsener

2
12. juni 2017 kl. 18:05

Helt automatiska förarlösa magnettåg i såväl hög- som låghastighet.

SRE Swiss Rapide Express i Schweiz levererar Transrapid-lösning till hela världen med en toppfart av 550 km/h.

För låghastighet utvecklas tåg i 160 km/h och i klass med Svenska X2000.

I Changsha i Kina har ett låghastighets Maglev varit i drift sedan maj? 2016. Operatör och passagerare är mycket nöjda med tåget som dragit på sig betydligt fler passagerare än man tänkt sig. Man har redan beslutat att bygga två linjer till.

Trots väsentligt högre hastigheter än både Danska och Svenska tåg och även tänkta höghastighetståg så har det en betydligt lägre underhållskostnad. Tåget går helt beröringsfritt och har varken kol-, bromsdamm eller tungmetallutsläpp. Dessutom är tåget extremt tyst vilket gör det till den bästa miljömässiga lösningen.

1
12. juni 2017 kl. 17:03

Al moderne transport, er 'tør fra dør til dør'. I denne tid er det 200-året for cyklens fremkomst. Cyklen er et moderne transport-redskab. Vi ved at det kun er indenfor de seneste årtier, at der er blevet investeret i cykel-infra-struktur, og at det stadig kun er en brøkdel i forhold til andre trafikinvesteringer. (I år åbner Canada 22.000 km nationale cykelruter.)

Hvis Vi sætter 'en bil-forrude op', for hver daglig cyklist på Nørrebrogade, så har Vi i princippet en helårscykelgade, værs'go, - en cykel vejer 10-15 kg, Der findes lange glashalvtage, nogle til cykelparkering og nogle til ventende passagerer, nogle har stået i årtier, der er ikke nogen drifts- og vedligeholdelses-udgifter. Det er bæredygtidhed i ordets ægte betydning. Det koster meget lidt, det passer sig selv, der er ingen miljøbelastning. Det kan endda blive meget smukt, og snerydning spares osv.