Ny blog: IDAs Bæredygtighedskaravane rejser rundt i hele landet - også til din arbejdsplads

Verdens lande vedtog i september 2015 under dansk formandskab 17 verdensmål for bæredygtig udvikling med 169 delmål, som alle skal være opfyldte i 2030. Det store antal mål og de mange delmål er et udtryk for kompleksiteten. At nå samtlige mål i 2030 ’leaving no one behind’ er ambitiøst og nødvendigt.

Den gode nyhed er, at det er muligt. Rigtigt mange er allerede godt i gang – og at endnu flere ønsker at bidrage aktivt til en bæredygtig fremtid.

Illustration: IDA

Bæredygtighedskaravanen er et initiativ startet af frivillige aktive i IDAs fagtekniske selskaber og regionale netværk. Bæredygtighedskaravanen ønsker at udbrede kendskabet til verdensmålene ved at mobilisere IDAs medlemmer rundt om i landet, samt identificere og konkretisere måder at arbejde med målene på danske arbejdspladser.

Formålet er at synliggøre de store bestræbelser, der allerede foregår, samtidig med at stimulere nytænkning, tværfagligt samarbejde, læring og opskalering, der hvor arbejdet kun lige – eller slet ikke er begyndt.

IDAs 112.000 medlemmer (ingeniører og andre med en naturvidenskabelig eller teknisk baggrund) findes på alle typer af arbejdspladser overalt i landet. De har særlige forudsætninger for, i samarbejde med andre, at bringe de nye løsninger i spil, som er nødvendige for at indfri verdensmålene.

Blogger om det frivillige arbejde

Om det skriver de frivillige en blog her på ing.dk.

I det første blogindlæg står der bl.a.:

»Bæredygtighedskaravanen ønsker at udbrede kendskabet til FN's verdensmål ved at mobilisere IDAs medlemmer rundt om i landet, som skal få deres arbejdspladser til at diskutere og konkretisere måder at arbejde med verdensmålene på.«

»Det kommer til at synliggøre de bestræbelser, der allerede foregår. Og det fremmer forhåbentligt nye ideer og læring, der hvor arbejdet kun lige er begyndt.«

»Du er meget velkommen til at skrive til os, at du og kolleger gerne vil have besøg af Karavanen. Dette vil i givet fald blive arrangeret i samarbejde med såkaldte aktionsgrupper, som har deltagelse af IDA-aktive i de forskellige regioner i Danmark og sågar også i Grønland og Færøerne.«

»På et besøg vil der være en dialog om, hvad arbejdspladsen allerede gør - og hvad de kan gøre endnu bedre - ift. at fremme nogle af verdensmålene i Danmark og måske give en hånd til fattige udviklingslande med viden og tekniske løsninger.«

Du kan læse resten af indlægget her.