Ny blog: Hør om al den nye sundhedsteknologi først på ing.dk

Nyt år – ny blog. I dag byder vi velkommen til årets første nye blog på ing.dk.

Og den handler – meget i tråd med januar måneds mange nytårsforsætter – om sundhed.

Bloggen hedder Sundhedsinnovation og skrives af programleder og ingeniør ved afdelingen Forskningsprojekter og klinisk optimering på Sjællands Universitetshospital Søren Tvilsted.

Søren Tvilsted er programleder og ingeniør ved afdelingen Forskningsprojekter og klinisk optimering på Sjællands Universitetshospital og ny blogger på ing.dk. Illustration: Privatfoto

Han vil skrive om innovation og forskning inden for sundheds- og hospitalssektoren og om nye teknologiske tiltag, som måske endnu ikke er ude endnu, men som forskerne arbejder på skal gøre os sundere eller raskere hurtigt.

Tests i hjemmet vinder frem

Han skriver i sit første blogindlæg om et projekt, der skal gøre det muligt for patienter at tage blodprøver hjemme hos dem selv:

»I takt med at teknologien bliver mere avanceret, og apparaternes størrelse skrumper, vinder tests og undersøgelser i hjemmet (’Point of Care’-behandling (POCT)) frem på mange områder, og det er ikke svært at få øje på fordelene.

For patienter, som skal have taget blodprøver, betyder det mindre transporttid og planlægning - og det er ret væsentligt for mange, ikke blot dem som ikke er i stand til at transportere sig selv, eller som bor langt fra hospitalet.

Lige nu prøver Sjællands Universitetshospital at identificere et blodprøveapparat, som kræftpatienter kan anvende i deres hjem, men det er kun starten, som jeg ser det.«

Læs hele Sørens blogindlæg her.