Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Ny blog: Hjælp verdens fattigste med teknologi

I dag begynder en blog, hvor du har mulighed for at hjælpe verdens fattigste.

Birgitte Yigen, som er Chief Innovation Officer i den internationale humanitære organisation Care, skriver på bloggen ’Når tech redder liv’ om det nye tiltag i de humantære organisationer: techvelopment. Det handler om at bruge teknologi til at forbedre vilkårene for verdens mest sårbare og udsatte mennesker.

Birgitte Yigen er Chief Innovation Officer i Care. Illustration: Privatfoto

I sit første blogindlæg skriver hun bl.a.:

»Mange af de store forandringer i verden, som påvirker de fattigste og mest sårbare allerhårdest, kan ikke længere løses med konventionelle metoder eller den måde, vi tidligere lavede humanitært og udviklingsarbejde på. Derfor skal vi investere i langt mere innovative måder at håndtere og løse disse udfordringer på.

Det betyder, at vi i branchen bliver nødt til at arbejde meget mere med techvelopment, dvs. anvendelsen af teknologi som forandringskraft i det humanitære arbejde. Vi skal ud at teste innovative ideer, nye metoder og nye teknologier, som har til formål at skabe mere bæredygtige løsninger for verdens fattigste og mest klimaudsatte.

(…)

Innovative løsninger kan være alt fra smarte teknologier som smartphone-apps, nye platforme at kommunikere på og digitalisering af eksisterende processer.

Det kan være tilpasninger og effektiviseringer af systemer, metoder og produkter, vi kender i forvejen, som eksempelvis afgrøder eller teknikker, der er tilpasset klimaforandringer.

Det kan også omfatte anderledes måder at organisere sig og løse problemer sammen på såvel som at kombinere eksisterende processer og løsninger på nye måder og i sammenhænge, hvor de ikke findes endnu.«

Birgitte Yigen vil både fortælle mere overordnet om innovation, techvelopment og bæredygtighed i den humanitære branche i bloggen såvel som fortælle om konkrete innovationsprojekter i verdens fattigste og mest klimaudsatte lande, som når f.eks. Care-medarbejdere tager til de fattigste og mest udfordret afrikanske lande for at undersøge mulighederne og har brug for hjælp fra læserne på ing.dk til udvikling af løsninger.

Alle indlæg kommer til at ligge på bloggen Når tech redder liv.

Hele Birgittes første blogindlæg kan læses her.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Smart phone apps til verdens fattigste... Hvis de fattigste i verden har en smart phone, så kunne det være de først skulle lære at prioritere de få resourcer de nu en gang har til rådighed.

Og hvorfor forsøge kun at hjælpe dem i de mest klimaudsatte lande? Hele kloden er klimaudsat. Hvis vi fortsætter i det nuværende tempo, så bliver hele Afrika ubeboelig, og så er det jo lige meget om man er nok så god til at pløje jorden. Lad os nu hellere fokusere på helheden og grave hele verden ud af det gigantiske hul vi har gravet den ned i til at starte med. Efter min mening, er det en markant bedre måde at hjælpe dem på. Og nå ja. Måske vi kan give dem noget prævention og fortælle, at der ikke sker noget ved at bruge det. Så flere kondomer og færre misionære. :-)

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten