Ny blog: Følg Louise ind i patenternes »sære parallelbranche«

4. november 2019 kl. 14:42
Ny blog: Følg Louise ind i patenternes »sære parallelbranche«
Illustration: Privatfoto.
Fysik-ingeniør gik fra forskning til patenter – og det fortryder hun ikke! Nu fortæller hun om sit nye spændende job i ny blog her på ing.dk.
Artiklen er ældre end 30 dage

I dag byder vi velkommen til en ny blogger på ing.dk.

Louise Floor Frellsen har en uddannelses- og karrieremæssig baggrund fra Danmarks Tekniske Universitet. Her læste hun først fysik og nanoteknologi, så tog hun en ph.d. fra Institut for Fotonik, og så smuttede hun lige tilbage til Institut for Fysik for at lave en postdoc i kvanteoptik.

Louise Floor Frellsen er ny blogger på ing.dk Illustration: Privatfoto.

Og hun blogger om – patenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Overrasket?

Det var Louise faktisk også selv – over, at den ukendte verden, hun bevægede sig ind i efter at have været forsker i ti år, var så spændende, uforudsigelig og finurlig. Og allermest over, at hun efter fem år som forsker aldrig før har haft sine ingeniørfærdigheder så meget i spil som nu.

Teknisk faglighed nødvendig

I sit første indlæg skriver hun:

»Det tog mig ikke lang tid på patentbureauet, før jeg fandt ud af, hvorfor det var nødvendigt med den tekniske faglighed. Inden for de første to uger havde jeg haft fingrene i seksten forskellige teknologier, der strakte sig fra sammenkobling af trailere og køretøjer og til indpakning af fødevarer, der skal kunne gå i mikroovnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lige pludselig gik jeg fra at skulle arbejde med den samme specifikke ting i årevis til at skulle forstå bunkevis af teknologier inden for forskellige felter. Det er selvfølgelig to meget forskellige ting, men du skal have en solid faglig basis for at kunne nogen af delene.

Jeg var gået fra at være forsker og specialist til at være ingeniør med bredde og overfladeforståelse af rigtig mange forskellige ting.

(…)

Jeg har måske nok styr på det tekniske, men jeg er stadig ved at lære alt det med patentverdenen. Og der er meget spændende at lære.

Det er en sær parallelbranche, som har kæmpe indflydelse på utrolig mange områder: forskning, teknologisk udvikling, funding, markedsandel og konkurrence.

Alle har nok hørt om patenter, men de færreste ved ret meget andet om dem, end at de (for de uindviede) er tørrere end Sahara.«

Men det er Louises blog bestemt ikke! Læs hele hendes indlæg her, og hæng på, når det går over stok og sten igennem den spændende opfindelsesverden i bloggen Patentkontoret.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger