Ny blog: ATV-bloggen

Fra i dag er Lia Leffland, akademidirektør for ATV, Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ny blogger på ing.dk.

I ATV-bloggen vil Lia Leffland se på de store samfundsudfordringer og debattere, hvordan teknologi, naturvidenskab og teknisk videnskab kan bistå med løsninger.

»Jeg vil især se på, hvilke rammer vi giver innovation, forskning, videnspredning, produktionserhverv og uddannelser i Danmark,« siger den 44-årige civilingeniør.

Lia Leffland, akademidirektør i ATV. Illustration: Ukendt

Lia Leffland har været akademidirektør i ATV siden marts 2012, hvor hun kom fra en stilling som kontorchef i Uddannelsesministeriet. Tillige har hun været medlem af Ingeniørens lederpanel i en årrække.

I sit første blogindlæg ærgrer hun sig over, hvordan medierne fremstiller uddannelser som værdiløse, fordi vi har en periode med arbejdsløshed:

»Jeg blev selv uddannet civilingeniør i 1993, hvor ledighedsstatistikken toppede. Jeg har også på egen krop oplevet, at der var rift om stillingerne, og at skulle starte min karriere i midlertidige stillinger inden for et andet felt end det, jeg troede mit studium skulle lede frem til. Men jeg har aldrig fortrudt min uddannelse, selvom vejen til job blev noget mere kringlet, end min årgang blev stillet i udsigt, da vi startede på uddannelsen.«

I stedet bør vi glæde os over de unges lyst til uddannelse, for vores samfund har brug for videnskompetencerne - især de tekniske og naturvidenskabelige, mener Lia Leffland.

Tag godt imod Lia Leffland og ATV-bloggen.

Dokumentation

ATV-bloggen
Uddannelse uden jobgaranti