Ny blødgører til plastic fra Danisco
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ny blødgører til plastic fra Danisco

Danicso har netop fået EU-godkendt en ny blødgører til plastik. Selskabet forventer, at "Grindsted Soft-N-Safe", som produktet hedder, vil indbringe et trecifet millionbeløb.

Produktet er på EU's positivliste under det såkaldte superdirektiv, oplyser Danisco.

Det er er en sikker løsning, som må anvendes i ubegrænset mængde i produkter, der har kontakt med fødevarer. På sigt skal blødgøreren også bruges til legetøj og medicinsk udstyr.

Torben Svejgård, chief operating officer i Danisco, ser et stort potentiale i den nye blødgører.

»Produktet viser ingen tegn på hormonforstyrrende effekter Vi kan nu tilbyde et alternativ til de blødgørere, der har været udtrykt allermest bekymring om - og vores produkt kan samtidig dække alle de anvendelsesområder, der er efterspørgsel efter,« siger Torben Svejgård.

Danisco oplyser, at den primære råvare er en planteolie, der i forvejen indgår som fødevareingrediens i eksempelvis margarine og chokolade.

Selskabet forventer godkendelse på det amerikanske marked i begyndelsen af 2005. Andre markeder forventes at følge trop.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først