Ny app visualiserer klimatilpasningen på din vej

20. august 2019 kl. 10:42
Ny app visualiserer klimatilpasningen på din vej
Med en ny AR-app kan beboere se f.eks. vejbede, før de anlægges. Det skaber bedre kommunikation omkring klimaprojekter. Illustration: Klikovand.
Et AR-værktøj kan skabe livagtige 3D-visualiseringer af vejbede og andre tiltag. Det kan gøre dialogen med borgerne om klimasikring nemmere, viser erfaringer fra oplandet til en af Sjællands længste åer.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vejbede er et enkelt, men effektivt værktøj til at forsinke regnvand og dermed begrænse oversvømmelser. Og der investeres allerede massivt i vejbede rundt om i de danske kommuner. Men tiltaget er langtfra ukontroversielt og møder ofte modstand – eller i hvert fald skepsis – fra lokale borgere.

»Folk spørger typisk: Vil træerne i vejbedene skygge for min udsigt? Kan man stadig parkere? Kan jeg overhovedet komme ud af min indkørsel?,« fortæller Signe Boelsmand, proceskonsulent fra klimanetværket Klikovand:

»Her er det meget nemmere at svare ved at række dem en iPad eller iPhone og sige: Se her i vores nye app, hvordan det kommer til at se ud.«

Appen er i 3D, man kan ændre årstiderne, og man kan se vejbedet fra flere vinkler. Det betyder, at borgeren kan se det fra sit hus og også gå hele vejen rundt om det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Han eller hun kan så måske foreslå en anden placering ud fra sit lokalkendskab, for eksempel fordi skraldevognen plejer at holde der, eller handicap- eller ældrebussen dårligt kan komme forbi,« siger Signe Boelsmand.

Dette er en forkortet version af en artikel oprindeligt bragt hos WaterTech. I den oprindelige artikel kan du bl.a. læse om de foreløbige erfaringer med app’en, og hvordan den skal videreudvikles.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger