Ny 26 GHz-antenne og Wi-Fi 6: I Parken knokler de med opgradering af netværk

Plus29. marts 2022 kl. 11:012
Ny 26 GHz-antenne og Wi-Fi 6: I Parken knokler de med opgradering af netværk
Man skal ikke være bange for højder, hvis man skal arbejde med netværk i Parken. Alle kabler og antenner er placeret 40-50 meter oppe under loftet på det store stadion. Illustration: Laurids Hovgaard.
Telefoner kan i fremtiden automatisk springe mellem 5G og Wi-Fi for at sikre den mest optimale netværksforbindelse i Danmarks største stadion, Parken, hvor der kan være op til 50.000 samlet på omkring 13.000 kvadratmeter.
Artiklen er ældre end 30 dage

Når det danske landshold tirsdag spiller en venskabskamp i Parken mod Serbien, bliver det første gang, Christian Eriksen vender tilbage til Parken, efter at han faldt om med et hjertestop under EM samme sted sidste år.

Det har fået billetsalget til at stryge i vejret, og DBU forventer op mod 35.000 tilskuere i Parken. Så mange gæster i Parken plejer at sætte mobilnetværket i området under voldsomt pres, hvorfor det kan være svært at sende sms’er, uploade billeder til sociale medier og ringe fra Parken.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
29. marts 2022 kl. 22:36

Jeg studsede også, men tænker at Jan Dibbern har fået blandet rundt i muligt PoE output fra access switchene som nok i dag kører PoE+ (30W) og til de næste generationer med 60W og 90W PoE. Det giver strøm til at drive langt flere radio chains/streams (4:4 er normen i dag på high-end AP'er, men vi snakker snart 8:8 som jeg husker det), varmelegene i udendørs access points osv.

I dag kan et udendørs Wi-Fi 6 AP med 1G uplink normalt klare sig medPoE+, men det er helt sikkert en stakket frist, hvorfor access switchene opgradered med mere PoE kapacitet.

AP'er holder sig stadig indenfor nævnte rammer i sendestyrke på radio spektrummet.

1
29. marts 2022 kl. 14:11

»Vi skifter alt netværksudstyr, lige fra corenetværk til alle accesspoints ud, så de er gearet til den nyeste wifi-teknologi. Lige nu kører vi med en standardeffekt på 30 watt fra et accesspoint. Det løfter vi nu til 60 watt, og i fremtiden kigger vi mod 90 watt. Det giver en helt anden kapacitet og vil placere Parken som et af de hurtigste stadionnetværk i verden,« siger Jan Dibbern.

Huh?! Man må ikke sende med ekstra høj effekt på Wifi båndene selvom man er Parken? Det er 0,1 watt på 2,4 GHz og 0,2 watt på 5 GHz (1 watt for kanal 100-140). Her hævdes at Parken bruger væsentligt kraftigere signal end lovgivningen tillader og de agter at gå endnu højere op. Det må være en fejl.