Nu skal omskæringer uden for lægepraksis kontrolleres

Nu skal det undersøges, hvorvidt omskæringer af drengebørn sker under forsvarlige rammer, lyder det fra statsministeren. Initiativet kommer oven på sommerens debat om drengeomskæringer, efter Politiken satte fokus på, at de danske sundhedsmyndigheder ikke kontrollerer omskæringer, der sker uden for en lægepraksis.

»Vi skal sikre, at tingene foregår på en ordentlig måde. Og det vil regeringen tage initiativ til. Vi vil undersøge, om Sundhedsstyrelsens anbefalinger bliver fulgt på det her område,« siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Politiken.

Problemet med den manglende kontrol er, at mellem to og ti procent af de omskårne drenge oplever komplikationer. De manglende indberetninger gør, at Sundhedsstyrelsen mangler muligheder for at opdage komplikationerne, og derfor har styrelsen heller ikke et overblik. Det skal initiativet altså nu rette op på.

Læs mere på Politiken.dk

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Vi har en lov, hvor hunde er beskyttet mod mishandling, i form af kupering af ører og haler. De fleste mennesker er enige i formålet med denne lov.

Men hvorfor skal børn stilles ringere?

Det er for latterligt at et oplyst samfund tillader det med henvisning til respekt for overtro/subkultur.

 • 0
 • 0

Det, der undrer mig ved de debatter, som også blev ført i tysk TV er, at der er fuld enighed med hensyn til forbudet, at omskæring af piger (fjernelse af klitoris) er forbudt og også fremtidig skal være forbudt. Omskæring af drenge anses derimod som normal. I begge tilfælde er det en livsvarig lemlæstelse. Forunderligt er, at kvindelige debatdeltager udviser den største tolerance over for denne mishandling af drengebørn. Er der noget kvinder misforstår???

Når nu Gud nu har skabt mennesket "efter sit eget billede", så har jøder og muslimer sikkert misforstået situationen med at de skal gennemføre et restarbejde med kniv på værgeløse børns krop? Her dukker så samtidig spørgsmålet op om Gud egentlig er omskåret?

 • 0
 • 0

..og i forhold til retsfølelsen svarer det vel til at man beder den pædofile om at bruge kondom. Det er ikke nogen undskyldning for en forkert praksis at den har været brugt i mange år. Hvis ikke, hvorfor er ballademagerne fra Vollsmose ikke forlængst lagt på hjul og stejle :o)

 • 0
 • 0

Citat Kurt Christensen:--------"i forhold til klitoris ville det vel mere svare til at glansen skulle fjernes."-------

Når der dannes hornhinde er glansens funktion vel væk. Der oplyses at følsomheden reduceres med 75%.

Muslimer og jøder burde stoppe denne arkaiske religionsudøvelse på værgeløses kroppe. Jøderne har på så imponerende måde snigløbet mange af Jahves bud, så her burde de vel kunne finde på en symbolsk handling og så overlade det til de voksne børn at træffe beslutningen til omskæring.

 • 0
 • 0

Hvorfor rager omskærings- problemet mig som gammel mand? Den tyske grundlov er den bedste der nogensinde har eksisteret i dette land. Grundlovens fædre var præget af oplevelsen med det tredje riges forbrydelser og gjorde alt ved formuleringen af forfatningen, for at den slags ikke kan gentage sig igen.

Nu har en tysk domstol fældet en dom og erkendt, at omskæring af drengebørn er en legemsbeskadigelse, hvis det ikke sker af nødvendige, medicinske grunde.

Der havde ikke været noget til hindring i at anke dommen og gå til Forbundsdomstolen. Det gjorde man ikke. Med en polemik uden lige har rabbier og imamer blæst til den store hetz under henvisning til holocaust og antisemitisme.

Dybt forkastelig er at politikerne med det samme var parat til at forkynde i kor, at de vil komme med love som tillader omskæring af religiøse grunde. Hvordan vil man så samtidig udelukke omskæring af politiske grunde? De nye love vil indebære en indskrænkning i flere grundlovsparagrafer.

Det vil sige, at Toraens og Koranens love kommer til at bryde tysk grundlov!

Et slemt signal til demokratiets fjender. En bedre invitation til ikke at integrere sig og ignorere grundloven kan ikke gives til radikale ortodokse af abrahamistisk kulør. Salafisterne siger åbent på demonstrationer i tyske byer, at kun Alahs love skal respekteres i fremtidens Tyskland. Allah tilgiver muslimerne hvis de følger andre love, sålænge de er i mindretal. Men lovene kan jo indtil da ignoreres som det nu bedst kan lade sig gøre..

Skammeligt er også at tyske statsborgere indenfor jøderne ikke er sig deres ansvar bevidst, at også de skal beskytte grundloven.

 • 0
 • 0

Naturen er ikke perfekt men indordnet ydre omstændigheder. i øvrig kan en praksis med forhudsfjernelse også være naturligt, hvis man betragter menneskelig adfærd som en del af naturen og ikke noget særligt hævet opover denne.

 • 0
 • 0

@Kurt Du har evig ret. Alene det faktum, at mennesket med al dets galskab og ondskab eksisterer er en gåde.

 • 0
 • 0

Citat:-------"Naturen er ikke perfekt men indordnet ydre omstændigheder. i øvrig kan en praksis med forhudsfjernelse også være naturligt, hvis man betragter menneskelig adfærd som en del af naturen og ikke noget særligt hævet opover denne."--------

Da Abraham foretog omskæringen selv i en høj alder med en økse, så bør man da som "rettroende" give de små værgeløse drenge den samme chance, så de kan følge stamfaderen autentisk.

Og så skal man huske, at det aldrig er for sent som for eks med dåben. Ingen stress. Folk der ikke er omskåret og ønskes begravet på en jødisk kirkegård blive beskåret posthum. Ellers må de ikke ligge der.

 • 0
 • 0

Det er vel også natur at vi vil omvende alle til mistroiske spørgsmålsstillende og intet-formål--med-tilværelsen-mennesker, for det er jo sandheden som mennesket er nød til at leve under.

 • 0
 • 0

Hæj, stop. Vi må lige have forklaret, hvor går grænsen mellem natur og kultur. Er der ikke en, som ved noget om filosofi, der kan forklare det?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten