Nu skal myggene jages med helikopter i Sverige
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu skal myggene jages med helikopter i Sverige

Måske er svenskerne ikke bekendt med ordsproget, 'at skyde gråspurve med kanoner', eller også har de bare rigtig store problemer med myg. I hvert fald har de lokale myndigheder omkring Dalälven, en flod i Mellemsverige, der løber fra Norge til Dalarna, fået godkendelse fra miljøministeriet til at bombardere myggene med pesticider spredt ud fra helikopter.

Målet er at udrydde myggelarverne. Derfor går man nu i gang med at oversprøjte et 9.000 hektar stort område, så det igen bliver muligt at nyde de svenske sommeraftener. Planerne om at sprøjte vækker dog bekymring hos flere borgere. Den svenske miljøminister, Lena Ek, forstår deres bekymring og forsøger at imødekomme den.

Læs mere på Politiken

Det er måske firkantet sat op, men kunne man forestille sig at man ved genmodifikation kunne fremstille en myg som kun kunne bruge blod fra rotter?
Og i samme åndedrag kunne angribe og tilintetgøre almindelige myg?

Hvis man kunne udvikle noget sådant, ville bestanden af insekter være den samme (så man ikke bryder en eller anden økobalance ved at udrydde en hel insektart) men ikke til gene for mennesker og dyr (altså, "dyr" = "dyr som vi godt kan lide"!)

  • 0
  • 0

Myggelarver kan leve i 1/2 kop vand, så der er jo billioner af vugger udover floden.
Jeg er også blevet "ædt op" på et par ferier hinsidan :(

  • 0
  • 0

Dem jeg er blevet spist af i Dalerne, det er knott (mitter), mygens temmelig onde fætter.
Små lede sataner er de

  • 0
  • 0