Nu skal gamle vindmøllevinger genanvendes

7.000 ton gamle vindmøllevinger og andet kompositaffald skal ikke mere deponeres, men skal i stedet genanvendes til f.eks. møbler.

Det er målet for et nyt innovationskonsortium, som består af en broget flok store og mindre virksomheder. De skal over de næste år udvikle såvel nye strategier for genanvendelse som nye teknologier, der gør det muligt at genanvende kompositaffald på en bæredygtig måde.

Projektet skal demonstrere, at affaldet kan finde anvendelse i mange forskelligartede produkter - bl.a. vil en af parterne udvikle møbler baseret på regenereret materiale.

Konsortiet består - foruden virksomhederne - af Aalborg Universitet, Risø DTU, University of Nottingham, Teknologisk Institut og Force Technology.

Projektet har et budget på 43,5 millioner kroner og modtager 19 millioner kroner i støtte fra Rådet for Teknologi og Innovation, som netop har uddelt penge til i alt otte innovationskonsortier.

De deltagende virksomheder er: Vestas Wind Systems A/S, Siemens Wind Power A/S, LM Wind Power A/S, Barsmark A/S, Averhoff A/S, IF Nedbrydning, Fiberline A/S, Velux A/S, Novopan Træindustri A/S, Midform A/S, Tunetanken A/S, Tuce Marine Group, Contec ApS, Dyrup A/S, Comfil ApS samt Plastindustrien i Danmark.

Dokumentation

Se årets otte bevillinger her

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Der kommer intet nyt ud af det. De sidste 10 år har de søgt om midler, til at finde en løsning! I dag er der mange løsninger, som man kan bruges, men der er ikke nogle som vil tage næste skridt. F.eks. er det muligt, at lave det om til isoleringsmaterialer og kompositter - det hele er en genudsendelse. Om 3 år. Søger de igen om midler til det. Hvad med om de bare kikker ned i skuffen, for at tage den sidste rapport op. Hvad kan man lave i dag hvis man vil: 1. Trappe trin til møller. 2. Støbekasser til havmøller. 3. Små husstands mølle tårne.

Men de vil hellere sidde og fremstille en ny rapport, for at parkere nogle medarbejdere i et vakuum.

Vh. Carsten Andersen.

  • 0
  • 0

Vask vingerne og lave kunstige rev. Så får vi også områder hvor faunaet kan komme sig uden at blive pløjet op med jævne mellemrum. Forliste skibe er jo et mecca af liv, her har vi bare en mulighed for at lave områder der fylder adskillige hektar.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten