Nu skal du tale med Facebook-vennerne i VR
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu skal du tale med Facebook-vennerne i VR

Facebook Spaces lanceres blandt andet med henvisning til, at man kan tage selfies med vennernes avatarer. Illustration: Facebook /Youtube Screenshot

»Det handler om at bringe dig og dine venner sammen,« indledte Facebook på vanlig storladen vis tirsdag en af selskabets præsentationer på det sociale netværks årlige udviklerkonference, F8.

Præsentationen lancerede en funktion, hvor brugerne kan interagere med animerede versioner af deres venner, som de blandt andet kan samarbejde, spille og tage selfies med.

Funktionen, der går under navnet Facebook Spaces er imidlertid kun tilgængelig for ejere af Facebooks VR-headset, Oculus Rift med såkaldte touch-controllere. For de, der har investeret i det omkring 6000 kroner dyre headset er det nu muligt at se videoer sammen med vennernes avatar, tage billeder i det virtuelle univers og tegne i luften. Derudover kan man bringe indhold fra Facebook eller internettet ind i universet, så man sammen kan se videoer, opleve 360-graders-fotos og lignende, oplyser Facebook.

VR går fra spil til sociale medier

Selvom den nye platform bliver en del af Messenger-appen er det derfor ikke blot et chat-rum, mener produktchef Mike Booth, som holdt oplægget på konferencen.

»Det er ikke som et chat-rum. det er ikke ’Okay, nu er vi her. Tal med hinanden,’ siger han til The Verge.

»Du har dit Facebook-indhold med og jeg har mit,« fortsætter han.

Funktionen forklarer ifølge The Verge hvorfor Facebook valgte at købe VR-giganten Oculus for to mia. dollars for tre år siden. Med denne lancering, som første gang blev omtalt i efteråret viser Facebook nu, hvordan VR ifølge dem skal bevæge sig fra spil-sfæren til de sociale medier.

Spørgsmålet er om Facebook-funktionerne er tilstrækkelige til at blive gennembruddet for VR-teknologien og ikke mindst til at få brugerne til at investere i Oculus-headsettet. Døm selv i demo-videoen herunder.