Nu skal amerikanske soldater trænes - i sociale medier

Da USA i sin tid indsatte specialstyrker for at tilfangetage eller dræbe Osama Bin Laden var der en, der tweetede ‘Hey-der flyver en helikopter rundt over mig’. Straks efter vrimlede gaderne med mennesker i gaderne.

Det var bestemt ikke meningen.

»Jeg ved ikke, om vi dengang havde nogle til at overvåge de sociale medier og dermed forudsagde de mange mennesker i gaderne. Men havde vi ikke det, så bør vi skamme os,« siger direktør for it-firmaet Cubic Global Defense, William Toti til defensenews.com.

Derfor har Cubic nu leveret et værktøj, der simulerer de sociale medier som Facebook og Twitter. Her kan soldater og militære koordinatorer boltre sig uden at bekymre den virkelige, virtuelle verden.

»Fordelen ved at køre øvelserne i et separat miljø er, at lokalbefolkningen ikke tror, at Texas er ved at blive overtaget af militæret,« joker William Tobi og hentyder til de konspirationer der florerede sidste år om, at Obama skulle have spekuleret i at invadere den overvejende republikanske stat.

Finde nålen i høstakken

Træningen går for de implicerede ud på at finde en nål i en høstak.

Værktøjet leverer kort sagt en masse støj på de sociale medier, de simulerer. Midt i al den støj skal soldaterne så finde den nål, Cubic har gemt i høstakken - den nål, der indeholder vital information for, at operationen forløber så gnidningsfrit som muligt.

Dele af værktøjet er også blevet implementeret i Sydkoreas Ulchi-Freedom Guardian og i USA har de første specialstyrker allerede været igennem det specialdesignede træningsprogram.