Nu sætter industrien handling bag de grønne ord

Mange af ideerne har været kendt længe, men nu ser det ud til, at industrien for alvor er kommet i gang med at gennemføre en mere energi- og ressourceeffektiv produktion.

»Før var energi og miljø ikke nødvendigvis taget med, når kunderne bestilte nye anlæg. Men nu er det næsten hver gang med i kravene. Virksomhederne vil have minimeret deres energiforbrug,« siger direktør Frank Mikkelsen fra maskinbyggervirksomheden Grabow Systems i Horsens.

Grabow bygger maskinanlæg til flere store danske virksomheder. Andre maskinbyggere oplever tilsvarende en stærk fokus på energi- og ressourceforbrug.

Projektleder Jan B.D. Sørensen, Grundfos, glæder sig over, at virksomhedens energieffektiviseringsprojekt har ført til, at der er kasseret så mange gamle, energitunge motorer. I alt har Grundfos udskiftet 1.500 pumper og motorer på fabrikkerne i Bjerringbro. (Foto: Eskil Mann Sørensen) Illustration: Eskil Mann Sørensen

Katalysatorvirksomheden Haldor Topsøe har gennem de sidste fem år reduceret råvare- og energiforbrug.

»Vi sparer råvarer via vores lean-aktiviteter. Når tingene bliver lavet korrekt første gang, så sparer vi både råvarer og energi,« fortæller teknisk direktør Vegard Hetting fra Haldor Topsøes fabrikker i Frederikssund.

Spildvarme genbruges

Energibesparelserne er også bragt til veje ved at genbruge spildvarme fra processen og ved at indsætte motorer med frekvensomformere, som drosler ned, når der ikke er behov for hele motoreffekten.

»Vi har reduceret energiforbruget pr. ton produceret med fem procent over de seneste fem år. Nu er vi i gang med at sætte et nyt sparemål op,« siger Vegard Hetting.

Virksomheder har også fået fokus på at slukke anlæg eller sætte dem i sleep mode, når de ikke kører.

»Der er alt for mange transportbånd, som bare kører hele tiden. Vi indretter systemerne sådan, at hvis der ikke kommer et produkt i et bestemt område inden for en bestemt periode, så stopper vi båndene,« siger Frank Mikkelsen, Grabow.

En anden af de virksomheder, som har sat fokus på sin egen produktionsteknologi, er Grundfos. Virksomheden har på sine danske fabrikker de seneste to år sænket sit energiforbrug med ti procent med en uændret produktionsvolumen.

Det meste af besparelsen er ironisk nok opnået ved at bruge de samme frekvensomformere til motorer og pumper, som Grundfos har markedsført ivrigt over for sine kunder i mange år.

»Vi må være ærlige og sige, at vi måske ikke har været længst fremme i vores egen produktion, men nu tager vi vores egen medicin,« siger miljøchef Jeppe Drachmann Christensen.

Der er også sparet meget ved at skifte energitunge trykluftaktuatorer ud med elektriske servomotorer. Derudover har Grundfos hentet en stor gevinst ved simpelthen at tætne utætheder i trykluftsystemet.

Forbedringerne har været gode investeringer for pumpevirksomheden. De fleste vil være tilbagebetalt inden for to år i form af lavere energi- og vandforbrug.

De store går forrest

Som så ofte før er det de store virksomheder, der går forrest med at skabe en mere energi- og ressourceeffektiv produktion.

»De små virksomheder er endnu ikke kommet med,« siger Poul Laursen, direktør for maskinbyggervirksomheden Eltronic i Hedensted.

Han peger på, at en del virksomheder tænker i retning af at erstatte miljøbelastende eller energikrævende produkter med mere miljørigtige produkter.

»Hvis der for eksempel er tale om et materiale, der kræver en kemisk overfladebehandling, så skifter man materialet ud til et andet materiale, som ikke behøver den behandling,« siger han.

Hos maskinvirksomheden Kilde i Skive har man også set, hvilken vej tingene udvikler sig.

»Vi er ikke i tvivl om, at fremtiden vil byde på øgede krav til lavere energi- og ressourceforbrug,« siger teknisk chef Tage Christiansen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten