Nu kommer lovforslaget om havmølletestcenter i Thy

Hvis sagen om et kommende testcenter i Østerild Klitplantage i Thy kan virke forvirrende, så skyldes det formentlig, at den er det.

Nu ser det dog ud til, at i hvert fald regeringen har fundet ud af, hvad man vil.

For to dage siden sagde Lars Løkke Rasmussen på sit ugentlige pressemøde, at testcenteret skal placeres i nordjysk fredskov i Østerild Klitplantage.

Det har hele tiden været regeringens holdning, mens de andre folketingspartier har været mere skeptiske.

Alligevel kom statsministerens udmelding som en overraskelse, da Socialdemokratiet og SF dagen efter havde aftalt et møde med miljøminister Karen Ellemann, hvor netop placeringen skulle diskuteres.

På mødet onsdag, mellem Socialdemokratiet og SF, lovede ministeren, at der skulle findes et alternativ til placeringen i Thy. Det troede de to oppositionspartier i hvert fald.

Miljøminister Karen Ellemann har en anden opfattelse af, hvad der blev aftalt på mødet. Hun afviser alternative placeringer, og er dermed igen på linje med statsministeren.

»Jeg har haft et møde med oppositionen, hvor jeg blev spurgt, om der kan findes en alternativ placering. Hertil var mit svar entydigt nej. Der er derfor ingen alternativer i spil. Til gengæld har jeg lovet, at jeg vil gennemgå de placeringer, som vi allerede har undersøgt til bunds, herunder især de alternativer, der kommer tættest på at kunne bruges. Formålet er at tydeliggøre, hvorfor kun Østerild er den rigtige løsning,« skriver hun i en pressemeddelelse.

Det har hele dagen ikke været muligt at få en kommentar fra ministeren.

Formand for miljøudvalget og medlem af SF, Steen Gade (SF) fastholder, at man vil have undersøgt et alternativ til Østerild Klitplantage. Og altså ikke blot have gennemgået de oprindelige forslag, der blev afvist.

»Vi vil have en grundig beskrivelse af et alternativ. Det var også aftalen,« siger han til ing.dk og understreger, at han ikke har helt så travlt som regeringen. Han vil have vedtaget en placering inden årsskiftet, mens regeringen ønsker, det sker inden sommerferien.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hvordan skal vi forklare Brasilien, og andre lande med urskov, at de skal lade denne i fred - hvis vi selv fælder 'fredskov'?

 • 0
 • 0

Farvel venstre.... Man må konstatere, at regeringen er i fuld gang med at skrælle den rådne banan. Al snak om et land i balance er fup.

Vi i det nordvestlige jylland, vil til gengæld sørge for at regeringen ikke bliver genvalgt, men smidt på porten (som fortjent) ved næste valg.

 • 0
 • 0

Hvordan skal vi forklare Brasilien, og andre lande med urskov, at de skal lade denne i fred - hvis vi selv fælder 'fredskov'?

1) "fredskoven" erstattes af endnu mere skov andre steder.

2) "fredskoven" er ikke andet end plantageskov, ikke sammenlignlig med naturlig skov.

3) 85% af al dansk skov er "fredsskov", der er altså ikke noget bestemt helligt eller naturskønt over den betegnelse.

Tag nu for pokker at sætte jer bare minimalt ind i fakta omkring det i brokker jer over.

 • 0
 • 0

Farvel venstre.... Man må konstatere, at regeringen er i fuld gang med at skrælle den rådne banan

 • ja, nu er 'lille Lars' åbenbart ved at forsøge sig i ny rolle som 'kamikaze-Lars'! :)

Vi i det nordvestlige jylland, vil til gengæld sørge for at regeringen ikke bliver genvalgt, men smidt på porten (som fortjent) ved næste valg

 • visseligt en fuldt forståelig reaktion! Men er [i]alternativet[/i] dybest set at foretrække??
 • 0
 • 0

Mener faktisk at netop erstatning skov ikke er en del af forslaget, at man ikke forpligter sig til at plante ny skov men bare sylter det ind under det skov man i forvejen er forpligtet til at plante.

Hvem betaler foresten for al infrastrukturen på/til selve stedet? Jeg går ikke udfra at vindmølle industrien gør selv om det vil klæde dem at betale hele gildet.

 • 0
 • 0

Jamen herregud Hans Henrik. Lars løkke kan da ikke være Kamikaze al den stund at han er udlært fodsoldat i muhadjin bevægelsen :0)

Som jeg ser det er vindmølle industrien ved at forlade Danmark for good, så hvorfor bruge mere krudt på dem.

Når man hører sossernes anslag mod Google som de vil kræve afgifter af så har du ret i at alternativet er værre. Der skulle i stedet for være en afgift af en betragtelig størrelse for medlemskab af det parti.

 • 0
 • 0

@ Anders Jakobsen Der er lovet "erstatningsskov" - men man erstatter ikke bare med et snuptag 100 år gammel skov, der er placeret i et exceptionelt stille, fredeligt og infrastrukturfrit område.

Der er ikke noget på skrift om hvor og hvornår "erstatningsskov" skal plantes.

Senest har regeringen syltet de lovede natur- og miljøtiltag, der fik "grøn vækst" til at være tilnærmelsesvist spiselig, miljømæssigt. Derfor vil miljøinteresserne have noget på skrift, så regeringen ikke løber fra løfterne... igen.

mht. fredsskov, så er det dette forslag uden sammenligning den største fældning af skov siden 1805. Det er af en ulovlig størrelse. Indgrebet giver uden diskussion en naturforringelse. Det konkluderer den statslige undersøgelse, der er lavet på projektet.

Det er fordi der er disse enorme indgreb i naturen, at der skal laves en separat lov, der lovliggør indgrebet.
infrastruktur til området - ja, for at komme fra vindmøllefabrikkerne skal man over små broer og ad små veje, der ikke er store nok til de enorme ting, der skal fragtes.

For så vidt ligegyldigt, om det er en A eller en V regering. I dont care. Det der bekymrer mig, er den meget udemokratiske og uigennemsigtige proces, som Lars Løkke i denne sag er eksponent for, og som han fastholder skal være fremgangsmåden. Det er efter min mening usmageligt, udansk og rent ud sagt dårligt for vores demokrati.

 • 0
 • 0

@ Anders Jakobsen Der er lovet "erstatningsskov" - men man erstatter ikke bare med et snuptag 100 år gammel skov, der er placeret i et exceptionelt stille, fredeligt og infrastrukturfrit område.

http://maps.google.dk/?ie=UTF8&ll=57.05632...

Prøv at tage et kig på "fredskoven". At gå imellem rækkeplantet træer med kilometerlange og snorlige stier med bredder fra et par meter til 100 meter, det har altså ikke meget herlighedskvalitet over sig.

 • 0
 • 0

Det er efter min mening usmageligt, udansk og rent ud sagt dårligt for vores demokrati.

 • og vel logisk set en direkte videreførelse af forgængerens skamløse fremfærd ifm. Lissabontraktatens ratificering!? :(
 • 0
 • 0

Prøv at tage et kig på "fredskoven". At gå imellem rækkeplantet træer med kilometerlange og snorlige stier med bredder fra et par meter til 100 meter, det har altså ikke meget herlighedskvalitet over sig.

Nu er vi nogen som har lidt mere erfaring fra den plantage end lige google maps. Og uanset hvad herlighedskvalitet så er for et nyt opfundet ord, så tager det altså pænt lang tid at rette op på den beslutning. Modsat mange af de andre placeringer, som sikkert er dyrere end gratis for staten i oprettelse, så er genskabelsen om nogle år meget nemmere. Det tager trods alt mindst 100år at få 100år gammel skov rejst igen, uanset om man synes at dyrehaven er pænere at gå på skovtur i.

 • 0
 • 0

Omkring infrastruktur tænker jeg ikke bare på veje og andet til transport men meningen er vel at de møller skal producere strøm? og den skal vel ud til forbrugerne? eller smider man det væk for at slippe for en større mængde kabler der skal ned graves til ingen anden nytte en et statsstøttet erhverv der er på vej ud af landet?

 • 0
 • 0

fælder en vindmølle

Enig, de falder ikke ligefrem naturligt ind i landskabet, de snurrende monstre.

Erstatningsskov, jamen regeringen er jo mestre udi statistik, og selv em tennisbane tæller vel med som 'grønt'.

 • 0
 • 0

Beslutningen om vindmølleparken i Thy er en katastrofe og det har ikke kun noget med træer at gøre - jyderne er trætte af københavneriet...og det er i Jylland at venstre mister stemmer nu. Istedet for en sag der samler, vælger det politiske geni Lars Løkke så en sag der splitter. Det næste valg er så godt som tabt. Men uanset hvad, så er det vi trænger til ikke flere politikere, hvad vi mangler er statsmænd. Der skal en til, der kan tåle så mange tæsk som Schlüter, så vi kan få rettet op. For vi kommer ikke uden om at der skal laves en kartoffelkur, og der giver slag......

 • 0
 • 0

Alle der kan huske den der Bilka sag i Horsens. Vil allerede nu, kunne se sagens udfald.

Er det ret og rimeligt? Gad vide om vi har korruption på højt plan! Siden det kan lade sig gøre? Det er ledt for maget tankevækkende, såfremt sagen vil ende med de resultater der har været fremme både her og i andre medier, samt sagt af nogle politiker og ministre.

I henhold til Bygningsreglement 2008 kap.1 p.1.5 stk. 1 note 4 Et andet bevis på sagen er giftigt, er med henvisning til Staten vil erstatte den eksisterende fredskov, med en anden fredskov af selv samme størrelse.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten