Nu kommer der krav til at vedligeholde de danske vindmøller

Nu kommer der krav til at vedligeholde de danske vindmøller

Connie Hedegaard gør løbende service til en betingelse for at lov til at opstille vindmøller i Danmark. Endnu er kravene dog ikke på plads.

Danmark strammer reglerne for at vedligeholde vindmøller efter to alvorlige uheld i sidste uge. Beskeden kommer fra Klima- og Energiminister Connie Hedegaard (K), efter hun har modtaget en rapport om de to uheld på Djursland og Odsherred.

»Ingen vindmøller bliver sat op i Danmark, inden alt fra fundament til rotorblade er gennemgået og tjekket,« lover ministeren i en pressemeddelelse.

Hun er endnu ikke klar med reglerne, der skal fastlægge hvilken type af service ejerne af vindmøller bliver pålagt at udføre. Det bliver op til Energistyrelsen og Risøs EGV-sekretariat, som står for godkendelsesordningen for konstruktion, fremstilling og opstilling af vindmøller, at formulere reglerne.

Vindmøllebranchen vil blive taget med på råd, og Danmarks Vindmølleforening har allerede luftet et forslag om, at alle, som udfører service på de danske møller, skal være ISO 9001-godkendt. Desuden skal møllerne efterses mindst to gange om året, mener foreningen.

Connie Hedegaard gør i sin pressemeddelelse meget ud af at understrege, at vindmølleproducenten og vindmølleejeren har »det fulde ansvar« for deres møller. Hendes pressemeddelelse nævner intet om en sikkerhedszone omkring de danske vindmøller.

Ved uheldet på Djursland blev stumper af glasfiber fundet op til 700 meter fra møllen.

Kommentarer (0)