Nu kommer der hurtigere internet og bedre mobildækning i tog
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu kommer der hurtigere internet og bedre mobildækning i tog

Hvis du er træt af af miste mobilforbindelsen, eller at den mobile bredbåndsforbindelse snegler sig af sted, mens du er på farten i et af DSB's togsæt, kan der meget vel være grund til snart at smile i stedet for at banke telefonen eller computeren ned i det lille togbord.

I hvert fald meddeler DSB nu i sin årsrapport for fjerntog til Transportministeriet, at virksomheden er ved at afslutte en aftale med alle fire mobiloperatører, som handler om levering og indbygning af mobilrepeatere i alle tog.

Mobilrepeatere er enheder inde i togsættet, som transmitterer (eller repeterer) mobilsignalet udenfor, så det bliver kraftigere og bedre kan modtages i toget. Det kommer ikke alene til at give markant bedre mobildækning på talefronten, også den mobile bredbåndsdækning vil få et betydeligt løft, oplyser DSB.

Den forbedrede mobildækning vil slå igennem i løbet af 2012 i hovedparten af IC3- og IR4-togsættene, mens de resterende togsæt, inklusive IC4, kommer med i løbet af 2013.

Desuden forventer DSB at indgå en aftale med TDC inden for kort tid, som indebærer en opgradering af hardware i alle IC3-, IR4- og IC4-tog og en opgradering af netdækningen på strækningen Aarhus-Aalborg.

Derudover forventer DSB at kunne tilbyde frit forbrug af internet via wifi for alle kunder på strækningen Kastrup-Aalborg baseret på en kapacitetsudvidelse fra 7 til 21 Mbit/s. Det sker i slutningen af 2012, forventer DSB.

Der vil også blive gjort klar til, at der kan installeres servere i alle tog, som kan streame musik til kunderne i IC3, IR4 og IC4, uanset hvilken strækning kunden kører på.

Det er imponerende at DSB´s FORVENTNINGER bliver oversat til Nu kommer der hurtigere internet og bedre mobildækning i tog...

  • 0
  • 0