Nu kommer der hurtigere internet og bedre mobildækning i tog
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu kommer der hurtigere internet og bedre mobildækning i tog

Hvis du er træt af af miste mobilforbindelsen, eller at den mobile bredbåndsforbindelse snegler sig af sted, mens du er på farten i et af DSB's togsæt, kan der meget vel være grund til snart at smile i stedet for at banke telefonen eller computeren ned i det lille togbord.

I hvert fald meddeler DSB nu i sin årsrapport for fjerntog til Transportministeriet, at virksomheden er ved at afslutte en aftale med alle fire mobiloperatører, som handler om levering og indbygning af mobilrepeatere i alle tog.

Mobilrepeatere er enheder inde i togsættet, som transmitterer (eller repeterer) mobilsignalet udenfor, så det bliver kraftigere og bedre kan modtages i toget. Det kommer ikke alene til at give markant bedre mobildækning på talefronten, også den mobile bredbåndsdækning vil få et betydeligt løft, oplyser DSB.

Den forbedrede mobildækning vil slå igennem i løbet af 2012 i hovedparten af IC3- og IR4-togsættene, mens de resterende togsæt, inklusive IC4, kommer med i løbet af 2013.

Desuden forventer DSB at indgå en aftale med TDC inden for kort tid, som indebærer en opgradering af hardware i alle IC3-, IR4- og IC4-tog og en opgradering af netdækningen på strækningen Aarhus-Aalborg.

Derudover forventer DSB at kunne tilbyde frit forbrug af internet via wifi for alle kunder på strækningen Kastrup-Aalborg baseret på en kapacitetsudvidelse fra 7 til 21 Mbit/s. Det sker i slutningen af 2012, forventer DSB.

Der vil også blive gjort klar til, at der kan installeres servere i alle tog, som kan streame musik til kunderne i IC3, IR4 og IC4, uanset hvilken strækning kunden kører på.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er imponerende at DSB´s FORVENTNINGER bliver oversat til Nu kommer der hurtigere internet og bedre mobildækning i tog...

  • 0
  • 0

Sidste weekend blev de shuttlet fra Aarhus til en teststrækning i Sønderjylland, igennem hele lørdagen i hvert fald. Det må betyde at de er på vej igen.

Da de blev bragt herop var det vist på skib, så hvis transporteres sydpå tilbage til Italien på vej, så er de ikke på vej “igen”.

  • 0
  • 0

[quote]Sidste weekend blev de shuttlet fra Aarhus til en teststrækning i Sønderjylland, igennem hele lørdagen i hvert fald. Det må betyde at de er på vej igen.

Da de blev bragt herop var det vist på skib, så hvis transporteres sydpå tilbage til Italien på vej, så er de ikke på vej “igen”.[/quote]

Det var kun prototypen der blev sendt med skib. De øvrige er blevet trukket gennem Tyskland med en godsvogn i hver ende, så de kan kobles med almindelige koblinger.

  • 0
  • 0