Nu kommer den duftende emballage

Madpapir, der får selv det meste kedelige leverpostejs-klap-sammen til at dufte af nybagt ciabattabrød, er på vej til Danmark.

I USA og Canada har man længe brugt duftende emballage, fordi det får folk til ubevidst at vælge med næsen, og nu er duften på vej over Atlanten.

Færch Plast i Holstebro udvikler nye emballageformer, og innovationschef i Færch Plast, Frank Østervemb, spår, at de første kunstige dufte i emballage er lige på trapperne.

»Til næste år ser du det et eller andet sted i Danmark,« siger Frank Østervemb til B.T.

Ifølge marketingschef i Polar Is, Jørgen Sølvkjær, kommer isproducenten formentlig også til at bruge duftende emballage på et tidspunkt. Det er nemlig ikke et spørgsmål, om det kommer til Danmark, men kun hvornår.

»Det handler om at være med eller ikke at være med,« siger Jørgen Sølvkjær.

Ingen hindringer for duftende emballage

Fødevarestyrelsen ser ingen hindringer for, at maden kan piftes op med duftende emballage, så længe selve varerne ikke kommer til at smage eller dufte af duftstofferne.

»Der er ikke noget i vejen for at tilsætte duftaromaer, så længe man bruger de godkendte stoffer og mærker emballagen med det,« forklarer farmaceut hos Fødevarestyrelsen, Bente Fabech, til B.T.