Nu kommer den billige plastic-hukommelse

Det er lykkedes forskere på University of Groningen i Holland at fremstille en billig plastic-diode, der kan holde på informationen, selv om den ikke får strøm. Det er præcis den samme måde, som traditionel flashhukommelse fungere på, skriver universitetet i e pressemeddelelse.

Opfindelsen af den billige diode kommer, tre år efter at forskere ved universitetet opfandt en lignende transistor.

Fordelen ved dioden i forhold til transistoren er imidlertid, at en diode kun kræver to forbindelser, mens en transistor kræver tre, hvilket gør designet mere kompliceret og dermed dyrere.

I modsætning til traditionelle halvledere, der er fremstillet ved at stable forskellige lag af halvledermateriale oven på et ferroelektrisk lag, har forskerne blandet de forskellige materialer, så det kun er nødvendigt med et enkelt lag. Det gør fremstillingen billigere.

Forskerne har mange ideer til, hvad den nye hukommelsesteknologi, men en af dem er som erstatning for forholdsvis dyre RFID-brikker. De forventer, at det kan lade sig gøre at aflæse indholdet af plastichukommelsen ved hjælp af radioteknologi, fordi der ikke behøver at være fysisk kontakt mellem hukommelsen og læseren.

I pressemeddelelsen skriver universitetet også, at hukommelsen kan programmeres hurtigt og bevarer indholdet længe, men specificerer det ikke yderligere. Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra universitet på grund af eksamen og sommerferie.

Dokumentation

University of Groningens pressemeddelelse