Nu kører Las Vegas' offentlige bygninger på 100 procent vedvarende energi
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu kører Las Vegas' offentlige bygninger på 100 procent vedvarende energi

Illustration: USAF/Wikipedia

En af de mest ressourcesugende byer, Las Vegas, melder sig nu ind i klimakampen. Alle offentlige bygninger og faciliteter kører udelukkende på vedvarende energi, skriver Huffington Post.

Byens borgmester, Carolyn Goodman, udtaler til en pressekonference, at Las Vegas nu kan prale af at være den eneste store by i USA og en af de eneste i verden, hvor alt energi, der bliver brugt i kommunal regi, kommer fra grønne kilder.

Rejsen mod kun at bruge ren energi har været ti år undervejs. Projektet blev fremskyndet, da byen indgik et samarbejde med det offentlige forsyningsselskab NV Energy for næsten et år siden.

Det skal understreges, at det på nuværende tidspunkt næsten kun er regeringsfaciliteter, der er omfattet af den grønne strategi. Mange boliger og erhvervsbygninger er ikke hoppet med på vognen.

Annonceringen kommer i kølvandet på at Boulder Solar 1, et kæmpe solcelleanlæg i den sydøstlige del af Nevada, blev operationelt. Kombineret med andre lokale grønne energikilder som geotermiske kraftværker og solceller dækker anlægget 100 procent af byens kommunale energibehov.

Skiftet til vedvarende energi startede i 2008 og har siden da sparet byen 5 millioner dollars (35,5 millioner kroner) årligt.

Med eller uden hjælp fra Trump

I november underskrev 48 borgmestre et åbent brev til den kommende præsident, Donald Trump, hvor de giver tilsagn om, at de vil øge klimaindsatsen i deres byer med eller uden hjælp fra den føderale regering.

Af brevet fremgår det blandt andet, at 48 borgmestre opfordrer Donald Trump til at bruge magten som præsident til at udvide og accelerere de lokale initiativer, som folket rungende har understøttet.

»Vi beder dig som præsident om at lede os i bestræbelserne på at udvide kilderne til vedvarende energi. Vi har brug for forsyningssikkerhed, imødegå klimaændringer og samtidig sætte gang i en ny produktion, der vil skabe et energi- og byggeboom i Amerika,« står der er i brevet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det lyder jo rigtigt godt!

Hvor mange MW leverer anlæget?
Er det Copper Mountain 1, 2 og 3 anlægene, der refereres til?
Hvor stor en % del af Las Vegas (altså hele byen, hoteller, boliger, osv) får strøm fra anlæget?
Hvor kommer strømmen fra om natten, er der batteri lager, eller?

Er det endnu engang en halv, historie sakset fra en anden halv historie, fra journalister der ikke ved noget som helst om emnet?

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten