Nu kan en almindelig smartphone genkende ejermandens tryk på skærmen
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu kan en almindelig smartphone genkende ejermandens tryk på skærmen

Det er ikke nødvendigt med en fingeraftrykslæser i telefonen, sådan som der sidder i den nye iPhone 5s, for at identificere, hvem der trykker på telefonen. Hver brugers tryk er nemlig så unikt, at det alene på den baggrund er muligt at identificere, hvem der trykker, kan New Scientist fortælle.

Cheng bo ved Illinois Institute of Technology og hans kollegaer har udviklet, hvad de kalder SilentSense. Der er tale om software, som alene ud fra telefonens indbyggede sensorer opbygger et kendskab til den enkelte brugers måde at interagere med touchskærmen på. Altså hvordan et swipe bliver udført, hvor store brugerens fingerspidser er, berøringstiden og så fremdeles.

Via machine-learning opbygger SilentSense gradvist evnen til at genkende brugerens unikke måde at interagere med den trykfølsomme skærm på. Brugere, der ikke matcher genkendelses-mønsteret, får ikke adgang til telefonen.

For at forbedre systemets nøjagtighed bliver smartphonens accelerometer og gyroskop også brugt til at registrere, hvor meget apparatet bevæger sig under berøringen. Herunder hvordan telefonen hopper op og ned, mens brugeren går og samtidig interagerer med skærmen.

I en test blev 100 brugere bedt om at bruge telefonens berøringsskærm på normal vis. SilentSense var i stand til at identificere telefonens rette ejer med 99 procents nøjagtighed efter 10 berøringer. App'en er ikke aktiv under eksempelvis spil for at spare på strømforbruget. Til gengæld bliver den automatisk aktiveret i forbindelse med følsomme applikationer såsom mail og sms.

Der vil være stor forskel på det alt efter hvilken stilling man har når telefonen bruges. Altså om man står med den, sidder ned med den i hænderne eller har den liggende på et bord mens den bruges. Bruges telefonen vertikalt eller horisontalt. For ikke at tale om brug med en henholdsvis to hænder.

Det bliver svært at genkende samme person i alle disse variationer.

  • 2
  • 0

Disse variationer kan dog i største omfang identificeres ved brug af mobilens accelerometer og derved skabe en sub-profil med hver sit brugsmønster.

Det jeg finder mere interessant er; hvor unik den enkeltes berøringsprofil. ikke bare om programmet vil kunne genkende dig hver gang, men om hvor mange ud, af fx 100, som så ville have et brugsmønster som var så ens at det ikke kunne skelnes.

  • 1
  • 0