Nu kan du sælge energibesparelser på auktion
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu kan du sælge energibesparelser på auktion

Fra januar 2015 vil Dong Energy hver måned indkøbe energibesparelser på fem mio. kWh og hvert kvartal yderligere 15 mio. kilowatt-timer.

Indkøbene kommer til at ske via ny online-auktion, som er den første af sin slags i Danmark.

Dong er som lokalt elmonopol i Københavns-området, også kaldet netselskab, forpligtet til at sikre, at der gennemføres en vis mængde energibesparelser hos forbrugerne.

Læs også: Ny energispareaftale koster hver familie 750 kroner over de næste tre år

Besparelser kan både omfatte varme, el, olie og naturgas, og det er den spareopgave, selskabet nu lægger op til et samarbejde omkring:

»Det kan eksempelvis være attraktivt for rådgivende ingeniører og entreprenører at videresælge besparelser, der er opnået ved nybyggeri, vedligeholdelse og renovering i industrien og hos husholdningerne. Og fra januar 2015 kan det så ske via en online auktion,« siger vicedirektør Knud Pedersen i en pressemedddelse.

For at deltage i auktionerne skal man certificeres via et kursus hos Dong, hvor udbudsbetingelser, regler for rapportering og kontrol af leverancerne samt selve auktionsprocessen gennemgås.

»Med certificeringen ønsker vi at gøre det nemt for en leverandør at sælge og levere energibesparelser til Dong Energy Distribution (Dongs netselskab, red.). Og så håber vi, at det nye format med online auktioner vil skabe større gennemsigtighed, spare tid for alle involverede og sikre ligebehandling,« siger Knud Pedersen.

Svært ved at nå sparemålene

Invitationen fra Dong skal ses i sammenhæng med, at elselskaberne har svært ved selv at nå de fastsatte sparemål, hvilket de meldte ud i oktober i år i brancheforeningen Dansk Energis nyhedsbrev. Her udtalte afdelingschef Palle Yde Poulsen fra Dong, at målet også næste år bliver 'en stor udfordring'.

Energiselskaber kan nå deres mål ved at købe energibesparelser for eksempel kunder, håndværkere og rådgivende ingeniører, ligesom de kan realisere energibesparelser via egen rådgivning.

Palle Yde Poulsen forventede i oktober at mande sin afdeling op med ekstra 3-5 rådgivere svarende til 20-25 procent.

Det første kursus i online-auktionering gennemføres den 13. januar.

Danske el-, varme- og gaskunder betaler for energibesparelserne over deres regninger.

Emner : El
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er lidt bisart at sætte leverandørerne til at organisere besparelser hos kunderne, og ovenikøbet får de penge for det. Hvis de ønskede besparelser ikke opnås, bliver bidraget så sat ned?
Jeg undersøgte det lige for gas, og bidraget er 25 øre/m3 med moms, sådan ca. 3% af prisen for privatkunder. Denne helt simple opkrævning står i skærende kontrast til besværet og omkostningerne ved at få del i de indsamlede midler.

  • 2
  • 2

Der findes flere online energibesparelserbørser/portaler i DK.
Det eneste nye er vist bare er der her er tale om et netselskab der står bag.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten