Nu kan digitalkameraet genkende og huske personer

Ansigtsgenkendelse med digitalkameraer er ikke længere noget med at kunne genkende de fysiske strukturer, der udgør et ansigt. Panasonic har netop lanceret to nye kameramodeller, Lumix DMC-FX580 og Lumix DMC-ZS3, der er i stand til at genkende, om det er dig eller mig, der skal stilles skarpt på.

Når et ansigt er filmet tilstrækkeligt mange gange, vil kameraet spørge, om det pågældende ansigt skal gemmes i en særlig profilkategori.

Svarer man ja, vil kameraet sørge for, at fremtidige billeder vil stille skarpt på netop den pågældende person. Der kan gemmes op til seks ansigter i kameraet.

Panasonic oplyser dog, at der kan være omstændigheder, hvor det ikke vil være muligt for kameraet at identificere et bestemt ansigt. Kameraet kan programmeres til at vise en foretrukken person med en tekst eller et ikon - eksempelvist et hjerte, hvilket også fortæller fotografen, hvem kameraet har valgt som den foretrukne, hvis man prøver at tage et billede, hvor der er to lagrede ansigter på motivet.

Den nye feature er en udvidelse af Panasonics udviklingskoncept kaldt "Intelligent Auto", der skal hjælpe fotograferne med at tage endnu bedre billeder og undgå at gode motiver ender med at blive til dårlige billeder.

Brug af software til ansigtsgenkendelse er blandt andet udbredt i forbindelse med overvågningssystemer. Således har de australske toldmyndigheder installeret et system kaldet FaceVACS, der er i stand til at genkende ansigter fra en eksisterende database.

Dokumentation

Panasonic’s New Touch-Screen Camera – The DMC-FX550 with Face Recognition

Emner : Chips