Nu kan alle og enhver læse på verdens mest prestigefyldte tekniske universitet
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu kan alle og enhver læse på verdens mest prestigefyldte tekniske universitet

Umiddelbart skulle man ikke tro, at det var enhver beskåret at læse på MIT, for ifølge den såkaldte Leiden Ranking er amerikanske Massachusetts Institute of Technology verdens mest prestigefyldte universitet.

Men det kan alle og enhver faktisk - og tilmed ganske gratis. Eneste krav er en pc, en internetopkobling og de forkundskaber inden for fysik og matematik, det kræver at deltage i kursus 6.002x, Kredsløb & Elektronik, der er et obligatorisk grundkursus for MIT-studerende på henholdsvis 'electronic engineering' og 'electronic engineering and computer science'.

Kursusindholdet på det åbne, virtuelle kursus er fuldstændig identisk med det indhold, som de 'rigtige' MIT-studerende bliver præsenteret for, eneste forskel er det lille 'x' i navnet, som indikerer, at det her er et internetkursus fra MIT.

The Stata Center i Cambridge, Massachusetts, USA, huser MIT's elektronikingeniørstuderende. Men snart foregår undervisningen ikke længere kun i de karakteristiske bygninger. Den 5. marts udbyder universitet nemlig et gratis internetkursus til alle, der kan og vil.

Udgifter til lærebøger behøver de videbegærlige studerende rundt omkring i hele verden heller ikke at tænke på. Har de ikke råd til at købe 'Foundation of Analog and Digital Electronic Circuits', vil relevante uddrag af bogen blive stillet til personlig rådighed for deltagerne i forbindelse med kurset.

MIT's x-studerende skal aflevere de samme opgaver og gå til de samme prøver og eksaminer som de ordinære studerende, og alle, der består kurset, modtager et gratis elektronisk eksamensbevis fra MITx.

Det amerikanske universitet har planer om at udbyde flere kurser på denne måde, men det er dog kun ved dette første pilotprojekt, at beviset er gratis. Fremover skal man betale for beviset.

Kursus med æreskodeks

Ifølge kursets hjemmeside bliver de internetstuderendes kundskaber eller deres identitet ikke testet i forbindelse med dette pilotforsøg.

Det er måske en af årsagerne til, at alle, der tilmelder sig kurset, bliver bedt om at acceptere et såkaldt æreskodeks (Honor Code), hvor de skal love, at de:

  • udelukkende bruger deres eget arbejde til prøver og eksaminer.
  • kun opretter én konto og ikke deler deres brugernavn og password med andre.
  • ikke på nogen måde snyder for at forbedre deres egne eller andres resultater, og at de ikke ødelægger andres resultater.
  • ikke offentliggør svar på opgaver, der skal bruges til at vurdere de studerendes præstationer.

Del af MIT's mission

Det åbne uddannelsesforløb for elektroingeniører bygger videre på MIT's Open Course Ware, OCW, som har eksisteret siden 2002.

Dengang besluttede MIT at lægge alt sit undervisningsmateriale og videoer af forelæsninger ud på nettet til fri afbenyttelse. Initiativet er et led i MIT's mission om at udbrede viden og uddanne studerende.

Og nu går MIT altså skridtet videre og tilbyder decideret undervisning.

Anant Agarwal, direktør på MIT's CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory), er en af de tre undervisere, som de internetstuderende kommer til at lære nærmere at kende, når kurset går i gang den 5. marts.

På en Youtube-video, der reklamerer for kurset, afslører Anant Agarwal sin fascination af motorsave, mens en anden af lærerne, professor Gerald Sussman, holder sig til lidt mere fredelige sysler i sin fritid, nemlig gamle ure.

På videoen er Anant Agarwal også klar med både løfter og advarsler til interesserede over hele verden:

»Du vil at lære en masse sjove ting, blandt andet om grundlaget for mange seje apparater, som f.eks. en smartphone. Kurset bliver hårdt, men vi ønsker, at du skal holde ved. Vi håber, du får det skægt på kurset,« siger Anant Agarwal.

MIT's x-studerende fra alle verdens krinkelkroge skal regne med at sætte ti timer af om ugen frem til 8. juni, hvor kurset slutter.