Nu indleder Vestas serieproduktion af verdens største havmølle
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu indleder Vestas serieproduktion af verdens største havmølle

Vestas indleder nu serieproduktionen af den satsning, der skal gøre det muligt at konkurrere med først og fremmest Siemens om lukrative ordrer på vindmøller på havet.

Fredag eftermiddag bekræftede Dong Energy, at Vestas skal levere 32 eksemplarer af V164-møllen til udvidelsen af havmølleparken Burbo Bank ud for Liverpool. Møllen er på 8 MW og testet i blandt andet Østerild i Nordjylland, men aldrig tidligere sat i produktion.

Læs også: Vestas får den første ordre på sin nye kæmpemølle

De 32 møller er tilstrækkeligt til, at Vestas tør satse på at starte produktionen. Det sker gennem selskabet MHI Vestas, som Vestas ejer sammen med japanske Mitsubishi.

»Som følge af annonceringen af den første kommercielle ordre kan vi bekræfte, at vi nu er klar til at indlede en serieproduktion af V164-vindmøllen,« siger direktøren for MHI Vestas, Jens Tommerup, til Børsen.

Gigantmøllens nacelle bliver umiddelbart den eneste af de helt store dele, som skal produceres i Danmark. Det kommer til at ske på det nedlagte Lindø-værft i Odense.

Læs også: Så producerer Vestas’ gigantmølle strøm

Vingerne skal produceres på Isle of Wight, mens møllerne ifølge Børsen skal samles i nordirske Belfast, hvorfra de sejles til Liverpool Bay.

»Vi skruer op for både aktiviteterne på Isle of Wight og Lindø, hvor vi lægger stederne om til egentlig produktion,« siger Jens Tommerup til Børsen.

Dong har i en årrække købt sine havmøller fra Siemens Wind Power.

Emner : Vindmøller
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten