Nu er også Banedanmarks direktør politianmeldt
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu er også Banedanmarks direktør politianmeldt

I november 2015 blev produktiondirektøren Michael Borre i Banedanmark sigtet af Københavns Politi for embedsmisbrug.

Læs også: Banedanmark-direktør sigtet for embedsmisbrug

Nu har nye oplysninger i sagen ført til politianmeldelse af Banedanmarks direktør Jesper Hansen. Det skriver TV2 i dag.

»Jeg troede ikke, at der var mere som kunne komme bag på mig, og det gør det egentligt heller ikke. Men jeg er faktisk bare glad for, at jeg nu kan dokumentere det jeg hele tiden har vidst, men ikke har kunnet dokumentere«, siger entreprenør Jesper Ravn, direktør i Ravn Bane Aps til TV2. Han har nu anmeldt Jesper Hansen til Københavns Politi for embedsmisbrug.

Firma blev sortlistet af Banedanmark på direktørens ordre

Jesper Ravn mener, at hans firma blev sortlistet og forskelsbehandlet af Banedanmark. Efter at han klagede over ledelsen, besluttede ledelsen internt at udelukke Jesper Ravns virksomhed RAVN Bane i at udføre opgaver for sig.

Indtil klagen fra Jesper Ravn er afklaret i TS (Trafikstyrelsen) er det forbudt at anvende Jesper Ravn til nogle opgaver OVERHOVEDET, lød det i en tidligere mail fra Michael Borre.

Læs også: Minister drøfter erstatning til Ravn Bane

Nu viser nye interne mails mellem ansatte i Banedanmark, at det var administrerende direktør Jesper Hansen, der stod bag ordren om at udelukke firmaet Ravn Bane Aps for opgaver i Banedanmark.

I mailen skrev områdechefen direkte til en ansat i Banedanmark, at man på ordre fra Jesper Hansen havde besluttet ikke at bruge Jesper Ravns virksomhed. Den ansatte ville vide, hvad han i en mail skulle svare Jesper Ravn, der på det tidspunkt var blevet mistænksom.

Han blev opfordret til at svare, at man ikke vidste noget om interne rygter, og at man var sit ansvar bevidst om fortrolighed i forhold til leverandører.

"Alle i Banedanmark er villige til at lyve"

»Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig omfanget af det her. Mest overraskende er det, at der tilsyneladende ingen moral og etik hersker i Banedanmark. De er jo alle sammen villige til at lyve uden at blinke«, siger Jesper Ravn til TV2.

TV2 forsøgte til eftermiddag at få en kommentar fra Banedanmark ovenpå de afslørende mails, men indtil videre uden held.

Jesper Ravn har tidligere afslået et tilbud fra Kammeradvokaten og Transportministeriet på 1,2 millioner kroner i erstatning, da det ville forhindre ham i at føre en retssag.

De er en meget ensidig artikel, der udelukket indeholder den information Ravn Bane har givet.

Det kunne være interessant at læse hele de mails der refereres til...

  • 3
  • 13

Hej Henrik. Vi vil meget gerne høre fra andre sider i sagen, men forholder os indtil videre til hvad vi ved. Hvis du følger linket til TV2, kan du se uddrag af den omtalte mail. Sidste nye er, at Transport- og Bygningsministeriet vil indlede en undersøgelse af Banedanmarks ledelse.

  • 25
  • 1

Der står desuden i TV2-artiklen, at

Men Banedanmark oplyser i en mail til TV2, at de ikke har kommentarer til sagen. Banedanmark bekræfter dog at mailen rent faktisk er afsendt internt i Banedanmark.

  • 14
  • 0