Nu er klimatopmødet i gang: Bag kulisserne kæmpes der om ambitionsniveauet

Plus2. december 2019 kl. 12:4415
Nu er klimatopmødet i gang: Bag kulisserne kæmpes der om ambitionsniveauet
Illustration: Martin Muránsky/Shutterstock.
Til næste år skal landene bag Paris-aftalen aflevere deres klimahandlingsplaner. De skal gerne være så ambitiøse som muligt, og det er et af de uofficielle temaer på den 25. klimatopmøde i Madrid, der starter i dag.
Artiklen er ældre end 30 dage

På det 25. klimatopmøde, der er gået i gang i dag i Madrid, kører forhandlingerne på to niveauer: Der er det officielle program, der handler om markedsmekanismer og om »loss and damage«, hvilket omfatter erstatning til lande som følge af klimaforandringer.

Og så er der det uofficielle program, der handler om at sikre, at landenes klimaplaner er klar til topmødet næste år i Glasgow i 2020, når Paris-aftalen officielt træder i kraft, og hvor landene skal forelægge nye og opdaterede nationale klimahandlingsplaner.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
15 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
5. december 2019 kl. 00:34

En i mine øjne uværdig form for argumentation på en ingeniørside, og uden antydning af svar på mine to spørgsmål:</p>
<p>Hvem financierer klimabenægternes konference ?
Hvorfor skal man tage en tysk pige alvorligt, men håne en svensk ?

Enig i at at mit svar ikke hørte hjemme her, men hvis jeg må sige det direkte så fandt jeg dine udgydelser så idiotiske at jeg syntes det var det eneste passende svar!

Om dine spørgsmål: Ja, det er en konservativ tænketank der har arrangeret denne konference, det er sikkert konservative der finansierer det, er der noget galt i det? Hvis du mener der er, så skylder du vist at dokumentere det.

Enig, det er billige points man scorer ved at invitere et intelligent og velfomuleret ungt menneske til at tale, og på den måde udstille kontrasten til den dysfunktionelle klimahystade Greta Thunberg!

I øvrigt har jeg ingen mening om den konference, bortset fra at jeg naturligvis ikke ser noget kontroversielt overhovedet i at den afholdes, derimod undrer jeg mig mere over at man for 25. gang laver sådan en gang ståhej som COP25 uden at det rigtig fører til nogen resultater!

14
4. december 2019 kl. 22:58

Hvem financierer klimabenægternes konference ?
Hvorfor skal man tage en tysk pige alvorligt, men håne en svensk ?

Det gør de selv (finansierer konferencen) - organisationerne er listet. Den tyskepige deltog også i den tyske konference for nyligt - organiseret af tyske videnskabsmænd i EIKE - den tyske forening for klimarealister. Konferencen kan ses her (hvor Nir Shaviv og Henrik Svensmark kan høres fra tiden 2:41 med de sidste nye landvindinger for deres hypoteser og eksperimenter. Med diskussion bagefter! ) og her. Den tyske pige har selv gennemtænkt problemer og argumenterer i sin video, jeg henviste til. Det er selvstændig tankevirksomhed. Den svenske er bakket op af diverse interesseorganisationer og har aldrig kunnet gennemtænke problemerne. Hun er en drama queen uden realitetssans - som hendes stnt med skibsrejsen tydeligt viser. Det har den tyske pige. Der selvstændigt har lavet Yuotube serier om emner hun finder interessante. Hun har iøvrigt en stor følgeskare på Youtube..... Men der er da ingen der håner den svenske pige, som jo bare er en barnlig repræsentant der bruges af andre - og som tydeligt nok aldrig selv har været i stand til at læse rapporter mv. på selvstændig vis.

12
3. december 2019 kl. 23:32

Er du ikke ved at have oparbejdet en lidt upassende fokuseret interesse på én bestemt ung kvinde ?

Nå, det tror jeg ikke - du er jo Gretafan! Fyda! Næh, hun kom såmænd som uventet "special guest" i live stream reportagen fra den specielle konference som nogle Klimarealister havde arrangeret i Madrid. Meget forfriskende med en ung selvstændigt tænkende tysker - i modsætning til den hjernevaskede svensker i Madrid. Tror endda hun går ind for atomkraft . Så er hun da djævelen selv - ikke sandt PHK :-)

10
3. december 2019 kl. 20:40

I denne tråd og andre steder kan man iagttage hvordan det yderste højre mobiliserer. Tonen bliver mere og mere agressiv (panik før lukketid ?) Nu fyldes ing.dk med hadske og nedgørende angreb på alle, som ikke har indset, at flertallet af klimaforskerne, blot er en samling forblændede ignoranter eller tåber købt af venstrefløjen. Derfor er højreorienterede tænketanke - primært financierede af fossilindustrien - selvklart nødt til at købe "forskere" og meningsdannere og arrangere farvestrålende konferencer - betalt af ? Ser man på deltagerne fra klimabenægternes konference, er det tydeligt, at de alle i større eller mindre grad er engageret i (eller af?) neoliberale eller stærkt højreorienterede kredse.

Nu har man så slæbt en "ung pige" på banen - "kendt på youtube" ( 98,872 views siden Jul 1, 2019 ) Det kan jeg ikke få til at hænge sammen med den idelige nedgøren og hånen af Greta Thunberg , skulle "børn ikke bare holde kaje og passe deres skole " ? Og så i øvrigt glæde sig over, at kloden opvarmes to-tre-fire grader, hvilket Heartland Institute & Co kun kan se som et gode for alle på kloden. Hvis du vil vide mere, så prøv at google lidt på navnene i deltagerlisten ovenfor.

9
3. december 2019 kl. 20:26

Er du ikke ved at have oparbejdet en lidt upassende fokuseret interesse på én bestemt ung kvinde ?

Teenageren er stjenen i shower PHK, den langt overvejende del af pressen vil ikke bekymre sig en meter (som du selv skrev) om noget som helst andet end hendes scriptede taler. Så spørgsmålet er om hun i virkeligheden kommer til at gøre COP 25 en tjeneste.

Men det er det fabelagtig underholding og massehysteri i højeste gear.

Af andre nyheder (DR1) kan nævnes et lille interview med en dreng på samme alder, der havde valgt at gå i skole. Han lavede et projekt om alternativ energi, citat: "Atomkraft specifikt" Han snakkede med begejstring om langsomme netroner og salt reaktorer.

Der er håb for dem der vil lære noget, i stedet for en kort karriere som reality stjene.

8
3. december 2019 kl. 19:46

Er du ikke ved at have oparbejdet en lidt upassende fokuseret interesse på én bestemt ung kvinde ?

7
3. december 2019 kl. 19:40

Alle indlæg er nu på nettet - se her som indeholder alle indlæg.

Omkring 5:24 inde i videoen ser man den tyske unge pige Naomi - omtalt i kommentar ovenfor - som er kendt på Youtube med sine egne serier. Bl. a. denne om klimaet. Naomi ser ud til at have en meget stor fanskare på Youtube.....

4
3. december 2019 kl. 18:36

Bag al snakken synes formålet med klimatopmøderne først og fremmest at være at flytte penge fra nogle lande til nogle andre, 100 mia har en del udviklede lande lovet nogle udviklingslande?

Men hvorfor det? Det synes at bygge på racefordomme, at den hvide race (den hvide mand) gennem sit bidrag til verdens udvikling skulle have gjort sig skyldig i at verden trues af en klimakatastrofe og at det nu især er verdens øvrige befolkning der kommer tilat lide under det så der derfor er grund til at føle en særlig skyld og skam for det som kun kan sones ved at betale aflad til resten af verden!

Men det er en falsk forestilling: Den vestlige verden og den hvide race fylder mindre og mindre i verden, ca 2 mia ud afsnart 8 mia, og mens dette tal er stabilt vokser befolkningerne udenfor den vestlige verden eksplosivt, verdens befolkning fordobledes på 40 år fra 1950 til 1990 og vi er nu på vej mod 10 mia. Og mens CO2-udledningen fra den vestlige verden er stabilt eller faldende, så vokser det i resten af verden!

Derfor er disse klimatopmøder en farce, hvis de handlede om klima så skulle fokus være på de lande der øger deres udslip i disse år og på effektive metoder til at reducere CO2-udslip, især atomkraft, ellers gør disse møder mere skade end gavn på klimaet!

2
2. december 2019 kl. 21:34

Er du til klimatopmødet i Madrid - Sanne?

1
2. december 2019 kl. 20:52

Thunberg plasker rundt i en sejlbåd på Atlanten. Det kommer nok til at tage et par dage før hun kan fortælle om hendes angst neuroser, så der endeligt kan blivet gjort "noget".

Det bliver et rigtigt Juleeventyr.