Nu er det bevist: Sex gør dig bedre på jobbet

Illustration: Kaspars Grinvalds/Bigstock

Den chef, der giver dig arbejde med hjem eller forstyrrer dig i din privatsfære med e-mails og sms'er, er selv ude om, at dit arbejde bliver ringere.

For skal du arbejde, får du ikke tid til sex. Og har du ikke tid til sex, bliver din arbejdsglæde og præstation på jobbet ringere.

Det viser forskning fra Oregon State Universitys College of Business.

En af forskerne bag undersøgelsen lektor Keith Leavitt siger, at et studie af gifte medarbejdere viste, at de, der havde et regelmæssigt sexliv, fik et forspring på arbejdspladsen i forhold til de medarbejdere, der tog arbejde med hjem. De var simpelthen mere tilfredse med jobbet og viste højere engagement.

Mangler du tid til sex? Find et bedre job her

Få skabt tid til sex

I studiet bad forskerne 159 gifte par om at svare på to enkle spørgeskemaer hver dag i over to uger. Resultatet afslørede, at medarbejdere, der havde haft sex, svarede mere positivt på spørgsmålene dagen efter. De var simpelthen i bedre humør, og det smittede af på arbejdsindsatsen over hele dagen. Og det gjaldt i øvrigt både mænd og kvinder.

Studiet viste også, at de medarbejdere, der kom hjem med med arbejdsrelateret stress, som regel ikke havde sex, hvilket igen smittede negativt af på deres glæde og arbejdsindsats dagen efter.

Med andre ord: God sex giver en god arbejdsindsat, mens det skaber ringere præstationer, hvis arbejdet griber forstyrende ind parrenes privatliv og dermed i deres sexliv, konkluderer Keith Leavitt og hans kolleger.

»Det er en påmindelse om, at sex har sociale, følelsesmæssige og fysiologiske fordele, og derfor er det vigtigt at gøre det til en prioritet. Få nu skabt tid til det,« lyder forskerens opfordring.

Sex bør på listen over personalegoder

Keith Leavitt peger på, at det for mange arbejdspladser er vigtigt at sikre, at deres medarbejdere får en god søvn og at tilbyde mindfulness og meditation for at styrke medarbejdernes arbejdsindsats. Det er på tide, at virksomhederne tænker på de forretningsmæssige fordele af, at deres medarbejdere har et tilfredsstillende sexliv, mener han.

»En mere bevidst indsats for at bevare et sundt og aktivt sexliv skal ses som en del af den menneskelige robusthed og derfor en mulig karrierefordel,« siger han.

Læs også: Ledelsen må godt invitere sig ind i medarbejdernes liv

Som minimum bør arbejdsgiverne holde igen med forstyrrelser uden for almindelig arbejdstid, hvis de vil have det bedste ud af deres medarbejdere, mener han.

Så sluk mobilen og tabletten og tag nu hjem og få dig en virkelig varm weekend. Forskningen viser, at det gavner både dig, din ægtefælle og din arbejdsgiver.